A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/komarica%20franjo.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Biskup Franjo Komarica: Hrvate se u RS-u diskriminira | Politika+
Regija

OCIJENA: Biskup Franjo Komarica: Hrvate se u RS-u diskriminira

Komarica je također rekao da pripadnici drugih dvaju naroda dobivaju značajno veću potporu za povratak.

FOTO: Biskup Franjo Komarica
FOTO: Arhiva
Piše: PolitikaPlus/Hina

Banjalučki biskup Franjo Komarica ocijenio je u petak, po završetku zasjedanja Biskupske konferencije BiH u Banjoj Luci, da se Hrvate u Republici Srpskoj diskriminira u sudjelovanju u vlasti i pri dodjeli potpore za povratak prognanika.

Na konferenciji za novinare predsjednik Biskupske konferencije BiH istaknuo je da hrvatske predstavnike na pozicijama u vlasti u Republici Srpskoj nisu birali Hrvati. Pojasnio je kako je to 'općenita politička struja entiteta, države ili međunarodne zajednice'.

 

Komarica je također rekao da pripadnici drugih dvaju naroda dobivaju značajno veću potporu za povratak.

 

Komarica je također rekao da pripadnici drugih dvaju naroda dobivaju značajno veću potporu za povratak. Osobito je izrazio žaljenje zbog nesudjelovanja gradskih i entitetskih vlasti u izgradnji prometnica i dovođenja električne energije u povratnička naselja Hrvata.

Podsjetio je da se u Republiku Srpsku vratilo svega oko pet posto Hrvata od 220 tisuća koliko ih je na tom prostoru živjelo prije rata.

Bosanskohercegovački biskupi su sa zasjedanja u Banjoj Luci pozvali nadležne institucije da napokon rasvijetle ubojstvo velečasnog Filipa Lukende i časne sestre Cecilije Grgić koji su likvidirani potkraj rata 12. svibnja 1995. u župi Presnače nedaleko Banja Luke te nekoliko drugih slučajeva smrti katoličkih svećenika tijekom rata.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

bosna i hercegovina, hrvati, biskup franjo komarica, republika srpska