A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/tadic_drago_.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Drago Tadić zbog navodnih malverzacija ponovno priveden na policiju | Politika+
Crna kronika

GOSPODARSKI KRIMINAL : Drago Tadić zbog navodnih malverzacija ponovno priveden na policiju

Većinski vlasnik Osijek-Koteksa, Drago Tadić priveden u osječku policiju, navodno zbog sumnja u gospodarski kriminal

FOTO: znet
Piše: PolitikaPlus/ VLM

Prema neslužbenim informacijama, većinski vlasnik građevinske tvrtke Osijek-Koteks, Drago Tadić priveden je zbog poslovnih malverzacija. Neslužbeno se doznaje da povod uhićenju nije slučaj Glavaš, nego je razlog sumnja u gospodarski kriminal. Čini se da je Tadić uhićen zbog malverzacija s poslovima na dobavi šljunka za gradnju slavonske autoceste na dijelu od Županje do Bajakova.

 

Prema neslužbenim informacijama Tadićevo uhićenje neće biti jedino vezano za ovaj slučaj. USKOK bi, naime, mogao privesti još najmanje jednu osobu.

 

Ramiz Pandžić još je u lipnju mislio kako DORH i USKOK ne poduzimaju ništa po pitanju njegove prijave te je prosvjedujući pred njihovom zgradom  najavio kako će štrajkati glađu, no vrlo brzo je odustao, a samo mjesec dana kasnije Tadić je uhićen.

Prema neslužbenim informacijama Tadićevo uhićenje neće biti jedino vezano za ovaj slučaj. USKOK bi, naime, mogao privesti još najmanje jednu osobu.

 

Podsjetimo, Ramiz Pandžić, 40-godišnji osječki prijevoznik, optužio je u listopadu prošle godine Tadića za sumnjive poslove. - Poslove na dobavi šljunka za gradnju autocesta dobivao sam pod uvjetom da pet posto iznosa isplatim natrag, u gotovini! - tvrdio je tada Pandžić i dodao kako je to od njega tražio Drago Tadić, predsjednik uprave Osijek-Koteksa, tvrtke koja dobiva poslove za Hrvatske autoceste diljem Hrvatske.

 

Tadić je tada odlučno odbijao sve optužbe govoreći kako je sve to riješeno na sudu.

 

Inače,  Tadić  je prvi put  uhićen u listopadu prošle godine zbog sumnji da je zajedno sa saborskim zastupnikom Ivanom Drmićem, urednicom u Glasu Slavonije Sanjom Marketić, splitskim poduzetnikom Srećkom Jurišićem i svojom suprugom Božicom, sudjelovao u akciji pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda kako bi promijenili presudu Branimiru Glavašu, osuđenom za ratne zločine nad civilima u Osijeku 1991. godine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Uskok, Drago Tadić