A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/jadranka-kosor-ivo-josipovic-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ministri se neće odazvati na brijunski sastanak sa Josipovićem | Politika+
Hrvatska

PANTOVČAK-BANSKI DVORI: Ministri se neće odazvati na brijunski sastanak sa Josipovićem

"Premijerka lažno optužuje Josipovića da se ponaša kao šef oporbe, ponaša se državnički."

Piše: PolitikaPlus/VLM

Sukob između predsjednika Republike Ive Josipovića i premijerke Jadranke Kosor koji je izbio nedavno nakon predsjednikova posjeta Dubrovniku, i to u povodu pitanja s kim se ondje družio (s esdepeovcima ili HDZ-ovim ministrima) upravo dobiva nastavak.

Premda susret Josipovića sa srpskim kolegom Borisom Tadićem, te Željkom Komšićem, Bakirom Izetbegovićem i Nebojšom Radmanovićem ima prefiks neformalni, planirano je da se na najvišoj državnoj razini razmotre najaktualnije teme koje opterećuju susjedstvo, te da se sugeriraju konkretna rješenja.

Predsjednik je, naime, za ponedjeljak na Brijunima organizirao neformalni trilateralni sastanak s predsjedništvom Bosne i Hercegovine i predsjednikom Republike Srbije. Na sastanak je pozvao i dvojicu ministara, no ni jedan se neće pojaviti.

Premda susret Josipovića sa srpskim kolegom Borisom Tadićem, te Željkom Komšićem, Bakirom Izetbegovićem i Nebojšom Radmanovićem ima prefiks neformalni, planirano je da se na najvišoj državnoj razini razmotre najaktualnije teme koje opterećuju susjedstvo, te da se sugeriraju konkretna rješenja.


U Uredu predsjednika Josipovića kažu da će na dnevnom redu prvenstveno biti pravna pitanja, te gospodarstvo. Zbog toga je iz kabineta šefa države, kaže nam Josipovićev bliski suradnik, poziv za sastanak na Brijunima poslan i ministru pravosuđa Draženu Bošnjakoviću te ministru gospodarstva Đuri Popijaču.


Premijerka, kaže naš sugovornik s Pantovčaka, neistinito optužuje predsjednika da se ponaša kao šef oporbe. Tvrdi da se predsjednik prije svega nastoji ponašati državnički, što dokazuje primjer poziva ministrima Bošnjakoviću i Popijaču.


No, od podrške iz Vlade neće biti ništa. Razgovori o problemu pravne suradnje, razmjene dokaza, međusobnog izručivanja, potvrđivanja optužnica, preuzimanja kaznenog progona, izvršenja presuda i niz drugih na koje ukazuje i aktualni slučaj Dragana Paravinje, vodit će se bez ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića.


Iz njegova kabineta su nam poručili da je Bošnjaković zauzet prije dogovorenim obvezama.


U ponedjeljak će se u Poljskoj susresti s poljskim ministrom pravosuđa, a ta je obveza isplanirana puno prije.

Dogovor u Brodosplitu

Ministar gospodarstva Đuro Popijač također neće doći na Brijune, u ponedjeljak će biti u Splitu gdje ima dogovoren sastanak sa sindikalistima iz Brodosplita. Kako je rekaoza Večernji list, do petka nije imao informaciju o tom sastanku, niti mu je iz Ureda predsjednika stigao poziv za Brijune.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

đuro popijač, dražen bošnjaković, jadranka kosor, brijuni, ivo josipović