A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/drago-tadic-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Drago Tadić, 'Glavašev jatak' zapravo je uhićen zbog građevinskih malverzacija | Politika+
Hrvatska

NOVO UHIĆENJE: Drago Tadić, 'Glavašev jatak' zapravo je uhićen zbog građevinskih malverzacija

Jadranka Sloković: Istraga je tajna i ne možemo ništa komentirati dok USKOK ne kaže drugačije.

Piše: Igor Bakšaj - igor.baksaj@politikaplus.com

Drago Tadić uhićen je jutros u svojoj kući, a neslužbeno se doznaje da ga USKOK sumnjiči za gospodarske malverzacije za nabavu šljunka za gradnju slavonske autoceste.

 

Podsjetimo, Ramiz Pandžić, osječki prijevoznik, lani je Tadića optužio da mu je morao platiti mito od pet milijuna kuna kako bi kao kooperant Osijek Koteksa u izgradnji autoceste Slavonike ostao u poslu. Dogovor s Tadićem tonski je snimio te zapis predao policiji.

 

Jadranka Sloković: Istraga je tajna i ne možemo ništa komentirati dok USKOK ne kaže drugačije.

Pandžić je danas bio u uredima USKOK-a gdje se zadržao oko sat vremena, ali nije htio komentirati o čemu je tamo govorio.


Iako se Dragu Tadića posljednje vrijeme u medijima spominjalo uz aferu pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda da bi se ishodila sloboda Branimiru Glavašu, povod uhićenju navodno nije slučaj Glavaš, već sumnja u gospodarski kriminal. Prema informacija je da je Tadić uhićen zbog malverzacija s poslovima na dobavi šljunka za gradnju slavonske autoceste na dijelu od Županje do Bajakova.


Razgovarali smo s odvjetnicom Drage Tadića, Jadrankom Sloković, koja je rekla da ne može ništa komentirati jer je USKOK  istragu proglasio tajnom.


- Istraga je tajna i ne možemo ništa komentirati dok USKOK ne kaže drugačije. Određen je pritvor, a sada čekamo hoće li biti određen i istražni zatvor - rekla nam je Sloković.


Prema neslužbenim informacijama, Tadićevo uhićenje neće biti jedino vezano za ovaj slučaj. USKOK bi, naime, mogao privesti još najmanje jednu osobu. Ramiz Pandžić još je u lipnju mislio da DORH i USKOK ne poduzimaju ništa po pitanju njegove prijave, te je prosvjedujući pred njihovom zgradom najavio da će štrajkati glađu, no vrlo brzo je odustao, a samo mjesec dana kasnije Tadić je uhićen.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

korupcija, branimir glavaš, drago tadić, uskok