A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/fukushima-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Radioaktivno meso: Strah od kontaminirane govedine širi se Japanom | Politika+
Zdravlje

FUKUSHIMA: Radioaktivno meso: Strah od kontaminirane govedine širi se Japanom

Distribuirano meso 132 goveda koja su jela sijeno s visokom razinom cezija.

FOTO: Nuklearka u Fukushimi
Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Strah od govedine kontaminirane nakon nuklearne katastrofe u Fukushimi proširio se u nedjelju Japanom gdje sve više regija upozorava na prisustvo jako radioaktivnog mesa, četiri mjeseca nakon nesreće u ožujku ove godine.

Dosad japanske vlasti znaju da je meso od 132 goveda, koja su jela sijeno kontaminirano visokom razinom cezija, transportirano u nekoliko područja u zemlji, prema lokalnim medijima, posebice japanskoj radio-televiziji NHK i dnevniku Asahi Shimbun.


Od 47 prefektura u Japanu, 36 je dobilo meso kontaminiranih životinja. Kontaminirano meso konzumirano je u 31 prefekturi, po NHK-u.


Japanska vlada trebala bi zabraniti u utorak svako slanje mesa iz prefekture Fukushima gdje se nalazi unesrećena nuklearna centrala.


Prema prefekturi Fukushima, 42 goveda uzgojena na farmi Asakawa, 60-ak kilometara od unesrećene centrale, prevezeno je i prodano u Tokiju i drugim gradovima na istoku Japana zadnjih mjeseci, iako su konzumirala jako radioaktivnu hranu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

FUKUSHIMA, NUKLEARNA ENERGIJA, EKOLOGIJA, KONTAMINACIJA, ZDRAVLJE