A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/radimir-cacic-021.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Radimir Čačić: Ja i Slavko Linić građanima ćemo priopćitii neugodnu istinu | Politika+
Hrvatska

NEDJELJOM U 2: Radimir Čačić: Ja i Slavko Linić građanima ćemo priopćitii neugodnu istinu

"Nije me iznenadilo što je Čehok završio u zatvoru."

Piše: Nacional/HRT

Prvi čovjek HNS-a Radimir Čačić gostovao je u emisiji Aleksandra Stankovića "Nedjeljom u 2". Čačić je tom prilikom otvoreno progovorio o suđenju za izazivanje prometne nesreće sa smrtnim posljedicama, koje ga čeka u Mađarskoj.


O LINIĆU: "Njegova uloga je bila izuzetna. Imao je sposobnosti, snage i kičme. Jedan od najvećih problema ove Vlade je taj što se boji reći istinu."

Rekao je da smatra da mu to suđenje neće biti problem u nadolazećoj predizbornoj kampanji, ali i priznao kako neki unutar njegove stranke smatraju da bi upravo zbog tog suđenja mogli izgubiti na izborima. Čačić ističe da će na kraju o tome odlučiti birači, ali i da je istraga potvrdila ono što je on tvrdio.


Govoreći o predstojećim izborima osvrnuo se na svježe potpisan koalicijski ugovor sa SDP-om, IDS-om i HSU-om. Otkrio je da će, u slučaju pobjede koalicije, on vjerojatno biti potpredsjednik vlade zadužen za gospodarstvo.


Dodao je da će upravo on biti taj koji će, poput Slavka Linića, biti zadužen da priopći neugodne vijesti vezane uz reforme građanima. Istaknuo je da je Linić građanima govorio loše vijesti, ali je u svom mandatu učinio mnogo.


"Njegova uloga je bila izuzetna. Imao je sposobnosti, snage i kičme. Jedan od najvećih problema ove Vlade je taj što se boji reći istinu", rekao je Čačić.


Stanković ga je odmah testirao upitavši ga kako bi koalicijska vlada pomogla građanima oko kredita u švicarskim francima. Čačić je odvratio kako bi sjeo s bankama i iskoristio u pregovorima argumente koje aktualna Vlada ne koristi.


Govoreći o ministru unutarnjih poslova Tomislavu Karamarku, Čačić je imao samo riječi hvale. Istaknuo je da je Karamarko odradio velik posao, da je njegov rezultat dobar i da je puno toga napravljeno. No, nije propustio spomenuti da je Karamarko krenuo s političkim igrama da oblati političkog protivnika. Kojeg i kako, nije precizirao.


S obzirom na to da dolazi iz Varaždina nije mogao izbjeći pitanje uhićenja Ivana Čehoka. Iako je Stanković rekao kako Čehok nije izgledao "kao netko tko bi krao", Čačić nije želio komentirati Čehokov izgled.


"Nije me iznenadilo što je završio u zatvoru", rekao je Čačić i dodao da je Čehok "dobro obrazovan, talentiran političar s visokom razinom socijalne inteligencije". No, dodao je da je dobio dokumentaciju prema kojoj su cijene u velikim poslovima u Varaždinu u kratkom vremenu porasle i do 50 posto i zatražio je od kolega da to zaustave.


"Rekao sam im da ako nisu spremni to zaustaviti, izađu iz politike. I izašli su" rekao je Čačić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ivan čehok, slavko linić, radimir čačić, varaždin