A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/zeljko-jovanovic-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Željko Jovanović: Kosoričine otrovne strelice znak su da se HDZ-om širi velika nervoza | Politika+
Hrvatska

PING PONG: Željko Jovanović: Kosoričine otrovne strelice znak su da se HDZ-om širi velika nervoza

Strah od građana i njihove reakcije na izborima krije se iza zadnjih nastupa Jadranke Kosor

FOTO: Željko Jovanović
Piše: Ivan Klarić

Konflikt i žestoku javnu raspravu između premijerke Jadranke Kosor i predsjednika Ive Josipovića prokomentirao je saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović koji ističe da su posljednji javni nastupi premijerke Jadranke Kosor pokazatelj nervoze koja je zavladala HDZ-om.

"U HDZ-u znaju da su odgovorni što Hrvatska grca u problemima, što je neza- poslenost svakim danom sve veća i što se u Hrvatskoj sve teže i teže živi. Strah od građana i njihove reakcije na izborima krije se iza posljednjih nastupa Jadranke Kosor."

- Njene otrovne strelice prema predsjedniku Josipoviću dokaz su da se u stranci koja je odgovorna za sve hrvatske probleme širi velika nervoza i bojazan što će se dogoditi nakon gubitka izbora, kaže Jovanović, koji u postupcima vladajuće stranke čita strah.

- Premda tvrde suprotno, u HDZ-u znaju da su odgovorni što Hrvatska grca u problemima, što je nezaposlenost svakim danom sve veća i što se u Hrvatskoj sve teže i teže živi. Strah od građana i njihove reakcije na izborima krije se iza posljednjih nastupa Jadranke Kosor, kaže Jovanović.


Izjave HDZ-ovaca da se predsjednik Josipović u svojim posljednjim javnim nastupima očigledno svrstao uz SDP uoči nadolazećih parlamentarnih izbora, Josipopvić naziva glupošću.


- Ma te njihove izjave je nepotrebno komentirati. Predsjedniku Josipoviću ne treba odvjetnik, niti se on svrstao na stranu SDP-a, jasno će Jovanović napominjujući još jednom da su napadi na Josipovića od strane HDZ-ovaca pokazatelji straha unutar vladajuće stranke zbog toga što su svjesni da ih na izborima čeka - težak poraz!

***

Josipović: čvrsto se držim svojih ovlasti, premijerki treba pravni savjetnik

- Za svaki slučaj, ako tko smatra da sam prekoračio ovlasti, postoji institucija koja se zove Ustavni sud, istaknuo je Josipović danas na Brijunima, dodavši kako su u zadnje vrijeme upravo vlada i premijerka čitali ustav "onako kako to ne treba". Stoga je ponovio ideju da premijerka treba imati pravnika koji bi, kako je rekao, "tumačio ne samo ustav nego i neke zakone".

Govoreći o predloženu nadnevku parlamantarnih izbora, kazao je da je upozorio na tezu da predsjednik određuje raspisivanje izbora.

- Pročitao sam ustavni zakon iz kojeg ne proizlazi da se izbori moraju održati isključivo neradnim danom. Stoga sam upozorio na potrebu korektora pravnog tumačenja, ali to ne znači da će izbori biti radnim danom, istaknuo je Josipović, dodavši da danas i ne razmišlja o konkretnu datumu izbora, ponajmanje o izborima u radnom danu.

- Umjesto da odgovori kako to da je krivo pročitala pravnu normu, premijerka govori o izbornim troškovima. Skretanje s teme je nešto što se prečesto događa, ocijenio je predsjednik.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

IZBORI, SDP, HDZ, JADRANKA KOSOR, IVO JOSIPOVIĆ, ŽELJKO JOVANOVIĆ