A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/sanader-677.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dossier Sanader: Pogledajte za što sve USKOK sumnjiči Ivu Sanadera | Politika+
Hrvatska

BIVŠI PREMIJER: Dossier Sanader: Pogledajte za što sve USKOK sumnjiči Ivu Sanadera

U kratkom pregledu donosimo popis svih afera koje se vežu uz ime hrvatskog premijera.

FOTO: Ivo Sanader
FOTO: Arhiva
Piše: Ivan Klarić

Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader nakon 220 dana bijega od hrvatskog pravosuđa napokon je sinoć nešto prije 22 sata stigao u Remetinec. U kratkom pregledu donosimo popis svih afera koje se vežu uz ime hrvatskog premijera.

 

FIMI-MEDIA - bivši premijer osumnjičen je za izvlačenje novca iz državnih poduzeća, agencija i ministarstava preko marketinške agencije Fimi-media. Izvučeno je  80 milijuna kuna, od čega je smijenjeni HDZ-ov rizničar Mladen Barišić navodno Sanaderu dao oko 28 milijuna kuna.

 

DIOKI – Ivu Sanadera sumnjiči se za zloporabu premijerskog položaja kako bi tvrtka DIOKI, u vlasništvu kontroverznog poduzetnika Roberta Ježića, od Hrvatske elektroprivrede dobila jeftiniju struju i pozajmicu. Mito za te ustupke bio je luksuzni blindirani BMW.

 

HYPO BANKA – USKOK smatra da je Ivo Sanader na kreditu, što ga je Vlada uzela od Hypo banke u iznosu od 140 milijuna šilinga za opremanje veleposlanstava, uzeo proviziju od sedam milijuna austrijskih šilinga.

 

JANAF - USKOK istražuje Sanadera i Ježića zbog sumnje da su pokušali oštetiti tvrtku jadranski naftovod (JANAF) za deset milijuna eura.

 

INA - Sanader je osumnjičen da je od predsjednika uprave MOL-a Zsolta Hernadyja primio 10 milijuna eura mita, kako bi MOL mogao preuzeti upravljanje Inom.

 

AUSTRIJSKI  RAČUNI - Austrijske vlasti osumnjičile su bivšeg hrvatskog premijera za pranje novca, nakon što su otkriveni račune njegove obitelji u austrijskim bankama, a za neke od njih ustanovljeno da se ne zna porijeklo novca.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

uskok, ivo sanader