A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/nyse-340.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Na Wall Streetu cijene dionica porasle više od 1,6 posto | Politika+
Burze

SVJETSKA TRŽIŠTA: Na Wall Streetu cijene dionica porasle više od 1,6 posto

To je njihov najveći dnevni skok od ožujka.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Dow Jones indeks ojačao je 1,63 posto, na 12.587 bodova, a za toliko je porastao i S&P 500, dosegnuvši 1.326 bodova. Nasdaq indeks skočio je, pak, 2,22 posto, na 2.826 bodova.

 

Zahvaljujući nadi da će se postići dogovor o povećanju razine dozvoljenog zaduživanja države, jučer su porasle cijene dionica u svih 10 sektora S&P 500 indeksa.

Ulagače je ponajviše oraspoložila podrška predsjednika SAD-a Baracka Obame novom prijedlogu šestorice senatora, prema kojemu bi proračunski deficit u idućih deset godina bio smanjen za 3.700 milijardi dolara.

To je korak naprijed u pregovorima između Bijele kuće i republikanaca u Kongresu, kojima je krajnji cilj povećanje razine dozvoljenog zaduživanja države sa sadašnjih 14.300 milijardi dolara.

Zahvaljujući nadi da će se do krajnjeg roka 2. kolovoza postići dogovor o smanjenju proračunskog deficita i povećanju razine dozvoljenog zaduživanja države, jučer su porasle cijene dionica u svih 10 sektora S&P 500 indeksa.

Čak je ojačao i S&P indeks financijskog sektora, premda su Bank of America i Goldman Sachs razočarali svojim kvartalnim poslovnim rezultatima. Cijena dionice Bank of America pala je 1,5, a Goldmana 0,6 posto.

S druge strane, dionica Wells Farga poskupila je 5,7 posto, nakon što je ta banka izvijestila o rastu dobiti u proteklom tromjesečju za 30 posto.

Na krilima boljih nego što se očekivalo kvartalnih poslovnih rezultata snažno su, između 3 i 9 posto, porasle i cijene dionica Coca-Cole, IBM-a i Harley-Davidsona.

I na europskim su burzama cijene dionica jučer porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,65 posto, na 5.789 bodova, dok je frankfurtski DAX skočio 1,19 posto, na 7.192 boda, a pariški CAC 1,21 posto, na 3.694 boda.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

wal street, nasdaq, dow jones, S&P 500, Bank of America, Wells Fargo, Goldman Sachs