A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/knjizara%20brod.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Počinje 5. turneja Broda knjižare - Broda kulture | Politika+
Kultura

ATRAKCIJA: Počinje 5. turneja Broda knjižare - Broda kulture

Brod knjižara svake godine s nekoliko tisuća naslova plovi Jadranom i obilazi otoke i manje gradove u špici sezone.

Piše: PolitikaPlus

Brod knjižara - Brod kulture, jedan od najatraktivnijih ljetnih projekata već petu godinu obogaćuje kulturno-turističku ponudu gradova i otoka na Jadranu.

 

Brod knjižara svake godine s nekoliko tisuća naslova plovi Jadranom i obilazi otoke i manje gradove u špici sezone.

Od 30. srpnja do 12. kolovoza obići će gradove: Krk, Rab, Pag, Starigrad Paklenicu, Sv. Filip i Jakov, Rogoznicu, Zlarin, Šibenik, Trogir, Vis, Milnu na Braču, Supetar, Jelsu te Makarsku. Brod knjižara-Brod kulture plovi pod generalnim pokroviteljstvom kompanije MasterCard Europe i Ministarstva kulture RH.

Brod knjižara svake godine s nekoliko tisuća naslova plovi Jadranom i obilazi otoke i manje gradove u špici sezone. Posada sastavljena od poznatih pisaca, književnika, glumaca i glazbenika, recitalima, predstavama, kreativnim radionicama za djecu i koncertima promovira kulturu čitanja i pisanja. U malim gradovima i na otocima, gdje nažalost nema ni knjižara, stanovništvu i turistima tako omogućuje upoznavanje pisaca i njihovih djela.

Brod knjižara po drugi put organizira i premijeru kazališne predstave pisane
samo za turneju Broda Ove godine to je drama Nebeski teatar Ludwiga Bauera. Režiser je Jasmin Novljakovića, a izvode je Buga Župarić, Sara i Enes Kišević. Okosnica radnje je duhovito nadmetanje Marina Držića i Williama Shakespearea pri čemu Držić nastoji pokazati kako su njegove drame više na strani onih koji su žrtve društvene nepravde nego Shakespeareova, a time i bliže običnom čovjeku.

Za djecu su organizirane besplatne edukativne i kreativne radionice, koje se održavaju popodne (od 18 sati) na palubi ili ispred broda. Navečer autori i gosti izvode nekoliko recitala od kojih izdvajamo recital More, koji se izvodi na čak 10 svjetskih jezika ! Na ovogodišnjoj turneji Broda knjižare zaplovit će i pobjednik drugog natječaja za najbolju kratku priču, Bogdan Arnautović.

 

Autor će zajedno s urednicima zbirke 20 + 1 najbolja priča za ljeto 2011., Ludwigom Bauerom i dr. sc. Lidijom Dujić predstaviti najbolje kratke priče zbirke. Javnosti će se također predstaviti i ostalih 20 autora čije su priče objavljene  u zbirci, a koji će gostovati u nekim od gradova pristaništa Broda knjižare. Ovogodišnji program biti će obogaćen i gostovanjem kubansko-hrvatske grupe Caiman Verde koji će izvoditi tradicionalnu kubansku glazbu.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ludwig bauer, knjige, brod knjižara