A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/zdalmatinka-001.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Propala prodaja Dalmatinke Nove jer kupac nije u roku uplatio novac | Politika+
Tvrtke

ŠEST NATJEČAJA: Propala prodaja Dalmatinke Nove jer kupac nije u roku uplatio novac

Sud je odlučio da se raspiše nov natječaj za prodaju tvornice, s početnom cijenom od 27 milijuna kuna.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Trgovački sud u Splitu danas je donio rješenje po kojem se kupnja Dalmatinke Nove d.d. u stečaju proglašava nevaljanom, jer tvrtka "Frigus lumen" nije uplatila 26,8 milijuna kuna koliko se obvezala platiti do 18. lipnja.

Sud je odlučio da se raspiše nov natječaj za prodaju tvornice, s početnom cijenom od 27 milijuna kuna. Natječaj će biti otvoren do polovice rujna, a jamčevina za kupce je povećana s 200 na 500 tisuća kuna.

Time je "Frigus lumen", koji se jedini javio na usmenu dražbu 18. svibnja na Trgovačkom sudu u Splitu za kupnju Dalmatinke Nove d.d. u stečaju, izgubio i 200 tisuća kuna uplaćene jamčevine.


Tvrtka rasvjetne opreme Frigus lumen iz Gale kod Sinja ostatak od 26,8 milijuna kuna obvezala se uplatiti u roku od 30 dana, odnosno do 18. lipnja. Nakon toga su tražili da se rok za uplatu produlji do 15. srpnja, ali je to odbio vjerovnički odbor.


Stečajni sudac Ivan Basić potvrdio je da ga je stečajni upravitelj Dalmatinke Nove Vedran Šeparović izvijestio kako do jučer nije obavljena uplata pa je splitski trgovački sud postupio kako je navedeno.


Sud je odlučio da se raspiše nov natječaj za prodaju tvornice, s početnom cijenom od 27 milijuna kuna. Natječaj će biti otvoren do polovice rujna, a jamčevina za kupce je povećana s 200 na 500 tisuća kuna.


Dosad su na šest natječaja za prodaju tvornice zanimanje za kupnju pokazale samo dvije tvrtke - Unitas iz Zagreba i Frigus lumen. Unitas je na prvim natječajima ponudio sedam milijuna kuna za kupnju tvornice, što je vjerovnički odbor odbio.


Tvornica konca "Dalmatinka Nova" već je dvije godine u stečaju, a više od tri i pol godine u njoj se ne proizvodi.


Radnici potražuju oko 12 milijuna kuna.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dalmatinka sinj, sinj, dalmatinka nova, frigus lumen, Ivan Basić, Vedran Šeparović