A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/blanka%20vlašić.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Blanka Vašić pobijedila u Monte Carlu | Politika+
Sport

DIJAMATNA LIGA: Blanka Vašić pobijedila u Monte Carlu

Do kraja su preostala četiri mitinga, Vlašić ima 18 bodova, a drugoplasirana Čičerova tek šest

Piše: PolitikaPlus/Hina

Najbolja atletičarka svijeta Blanka Vlašić  pobijedila je na natjecanju Dijamantne lige u Monte Carlu sa skokom preko 1.97 metara, te je tako i praktički osigurala ukupnu pobjedu u poretku visašica.


Blanka je 1,97 metara preskočila iz drugoga pokušaja, a triput je neuspješno pokušavala preko 2,01, pa će i dalje pričekati na svoj 200-ti skok preko dva metra. Prije pobjedničkog skoka Splićanka je iz prvoga pokušaja preskočila 1,85 i 1,89 metara, a iz drugoga 1,95.

 

Drugo mjesto osvojila je Nigerijka Doreen Amate  (1,92), a treće Francuskinja Melanie Melfort  (1,89). Blanki je ovo četvrta pobjeda u ovogodišnjoj seriji Dijamantne lige, a dokraja su preostala četiri mitinga, pa Vlašić može slaviti ukupnu pobjedu jer ima 18 bodova, a drugoplasirana Čičerova tek šest.  


No, Čičerova je Blanki poslala vrlo ozbiljnu poruku s nacionalnog prvenstva u Čeboksariju gdje je prskočila 2,07 metara, pto je najbolji rezultat ove sezone i treći skok svih vremena. Čičerova je taj uspjeh postigla na svoj 29. rođendan, a samo su dvije atletičarke u povijesti imale bolje skokove – Blanka Vlašić 2008. u Zagrebu (2,08) i Štefka Kostadinova 1987 u Rimu (2,09), što je i svjetski rekord.


 Njezin skok je ujedno i ruski nacionalni rekord jer je za jedan centimetar poboljšala visinu Jelene Slesarjenko.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dijamatna liga, skok u vis