A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/ozren_matijasevic.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ozren Matijašević: Tražimo referendum prije referenduma | Politika+
Hrvatska

OTVORENO PISMO : Ozren Matijašević: Tražimo referendum prije referenduma

"Referendum o pojednostavljenju uvjeta raspisivanja referenduma treba održati prije parlamentarnih izbora."

Piše: Ilijana Grgić

- Budući da je izvjesno da će parlamentarni izbori biti održani prije referenduma o pristupanju Hrvatske Europskoj Uniji, a Sporazumom Vlade RH i sindikalnih središnjica iz studenog prošle godine i dogovorenog referendumskog izjašnjavanja građana o pojednostavljenju uvjeta raspisivanja referenduma temeljem građanskih inicijativa, koje se prvotno trebalo održati istodobno s referendumom o Europskoj uniji, držimo nužnim da se u novonastalim okolnostima 'referendum o referendumu' održi prije parlamentarnih izbora, istaknuo je navode u Otvorenom pismu premijerki Jadranki Kosor predsjednika HUS-a Ozren Matijašević.

HUS: Referendum o pojednostavljenju uvjeta raspisivanja referenduma na temelju građanskih inicijativa treba održati prije parlamentarnih izbora jer inače postoji bojazan da do tog referenduma uopće ne dođe.
Matijašević ističe da postoji opravdana bojazan da do izjašnjavanja o pojednostavljanju uvjeta za referendum građanskih inicijativa uopće ne dođe zbog dosad često izražene tendencije slabljenja odgovornosti političara za ispunjenje obećanog jednom kada izborni rezultati budu utvrđeni.

Stoga predlažu 'referendum o referendumu' u listopadu, a njegovo održavanje drži moralnom obvezom Vlade prema građanima koji su prošlog ljeta podržali sindikalnu inicijativu za zaštitu prava iz kolektivnog ugovora.


- Ako Vlada odbije ovu sindikalnu inicijativu, mi ćemo je prisiliti da je prihvati, kao što smo smo je prisilili kod izmjena Zakona o radu, zaključuje Matijašević.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Vladarh, Hrvatska udruga sindikata, Ozren matijašević