A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/andro-vlahusic-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Andro Vlahušić: Nisam očekivao da će podignuti optužnicu protiv mene | Politika+
Hrvatska

AFERA ŠIPAN : Andro Vlahušić: Nisam očekivao da će podignuti optužnicu protiv mene

- Očekivao sam optužnicu za aferu Šipan, ali nisam očekivao da će podignuti optužnicu protiv mene, komentar je dubrovačkog gradonačelnika Andre Vlahuća na USKOKOVU optužnicu

Piše: PolitikaPlus

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić više je puta naglasio kako je istraga pokrenuta na njegovu inicijativu te da je on samo pozvao da se stvari oko afere Šipan istraže.

"Očekivao sam optužnicu za aferu Šipan, ali nisam očekivao da će podignuti optužnicu protiv mene. Ja sam ih zvao, sad se imam pokoriti njihovim odlukama."

USKOK je podigao optužnicu protiv njega i koalicijskog partnera Pere Vićana, pod sumnjom da su oštetili gradski proračun za milijun kuna.

 

- Očekivao sam optužnicu za aferu Šipan, ali nisam očekivao da će podignuti optužnicu protiv mene. Ja sam ih zvao, sad se imam pokoriti njihovim odlukama, rekao je novinarima nervozni Vlahušić dodajući kako posudbom novca Društva prijatelja dubrovačkih starina tvrtci Dubrovačko primorje koju vodi Vićan nije došlo do nikakve štete za gradske financije.U optužnici stoji da je Vlahušić tijekom travnja 2010. odobrio pozajmicu od 2 milijuna kuna Vićanovoj tvrtki "Dubrovačko primorje" koja se nalazila u financijskim poteškoćama. Posudba je realizirana bez odobrenja Gradskog vijeća.


- U spornu transakciju ja nisam bio involviran, 12. travnja vijeće Društva prijatelja dubrovačke starine donijelo odluku o isplati milijun kuna njegovom partneru Peri Vićanu. Dan kasnije, odnosno 13. travnja novac je isplaćen, a tek 27. travnja je datum kad se tek pojavljuje njegov potpis, objašnjavao je Vlahušić.

Podsjetimo da se Vlahušić prije godinu dana branio izjavom da je zaista potpisao sporni dokument, ali da mu je bio - podmetnut, odnosno da nije znao što je potpisao.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

pero vićan, dubrovačko primorje, andro vlahišić, USKOK, dubrovnik, afera šipan