A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/rtl-televizija-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Todorić i Tedeschi prodaju svoje udjele u RTL Hrvatska | Politika+
Hrvatska

SPAJANJA I PREUZIMANJA: Todorić i Tedeschi prodaju svoje udjele u RTL Hrvatska

Agrokor i Atlantic Grupa posjedovale su po 13 posto RTL Hrvatska, a njihove udjele preuzet će dosadašnji većinski vlasnik, njemačka RTL Grupa.

Piše: PolitikaPlus

Agrokor i Atlantic Grupa, suvlasnici RTL Hrvatska svaka sa 13 posto vlasničkog udjela, objavile su danas da su postigle sporazum s većinskim vlasnikom RTL Grupom o otkupu njihovih udjela u ovom hrvatskom televizijskom kanalu.


Agrokor i Atlantic Grupa posjedovale su po 13 posto RTL Hrvatska, a njihove udjele preuzet će dosadašnji većinski vlasnik, njemačka RTL Grupa.

Atlantic Grupa i Agrokor su 2003. godine bile dio konzorcija hrvatskih kompanija i RTL Grupe koji je osvojio koncesiju za treću nacionalnu televizijsku mrežu.

Kako navode, cilj konzorcija bio je da, "u suradnji s jednom od najvećih europskih medijskih kompanija koja ima značajno iskustvo i znanje u medijskom biznisu, generiraju modernu konkurenciju i pridonesu novoj kvaliteti u hrvatskom medijskom prostoru, a  što je RTL postigao sistematičnim postavljanjem trendova i vodećom pozicijom".

No, medijska djelatnost daleko je od osnovnog biznisa ove dvije kompanije, koje su se u protekolom razdoblju značajno zadužile upravo kako bi unaprijedile taj 'core business'.

Kako navode iz Agrokora i Atlantic Grupe, odlučili su napustiti vlasničku strukturu RTL-a Hrvatska u "skladu s planovima dugoročnog fokusiranja na svoje osnovne poslovne djelatnosti". Predstavnici obje kompanije zadržati će svoje pozicije u Nadzornom odboru RTL-a Hrvatska, a Atlantic Grupa će zadržati simbolični udio od 0,01 % dionica televizije, što bi se moglo objasniti time da je RTL Grupi i dalje stalo zadržati bliske odnose s ovim velikim oglašivačima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SDPAJANJA I PREUZIMANJA, atlantic grupa, agrokor, rtl televizija, rtl grupa, rtl hrvatska