A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/vice-vukojevic-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Silovana žena je izmišljena! Vice Vukojević: Bio sam žrtva tajnih službi, Mesića i Vesne Pusić! | Politika+
Hrvatska

EPILOG SLUČAJA SILOVANJA: Silovana žena je izmišljena! Vice Vukojević: Bio sam žrtva tajnih službi, Mesića i Vesne Pusić!

Zaključak SIPA-e: Nema nijednog dokaza da je navodno silovana osoba ikad postojala!

FOTO: Vice Vukojević
Piše: Ilijana Grgić

Da Hrvatska ima ustavnog suca kojeg javno optužuju da je silovatelj, a da država ništa po tom pitanju ne poduzima, u proteklih 11 godina postala je činjenica koja je vrištala s novinskih naslovnica u Hrvatskoj i u susjedstvu. Mnoštvo novinara i javnih osoba u Hrvatskoj javno su pitale i prozivale - kako silovatelj može biti na javnim funkcijama? No, epilog je gotovo senzacionalan. Nakon 11 godina odbačene su sve optužnice protiv Vice Vukojevića, da je početkom rujna 1993. u logoru Vojno kod Mostara silovao 22-godišnju Bošnjakinju. Štoviše, obavještajne službe u BiH ustanovile su da ta Bošnjakinja nikad nije postojala, odnosno da je cijela priča u potpunosti - izmišljena!

 

'Ja sam to demantirao još 1999. godine. Sve je to bilo unaprijed planirano i lansirano još od kad sam ja bio kandidat za suca ustavnog suda'.

- Što reći na sve to. Bio sam žrtva bosanske obavještajne službe, stare Udbe i hrvatske politike, Stipe Mesića i Vesne Pusić, te medijske hajke pojedinih listova poput Feral Tribune, Večernjeg lista, Hrvatske televizije i Nove TV, reakcija je umirovljenjog suca Ustavnog suda Vice Vukojevića na vijest da su nakon 11 godina odbačene sve optužbe protiv njega kao – silovatelja.

Stipe Mesić nije htio komentirati Vukojevićeve navode. Isto tako, prozvana Vesna Pusić se na naše učestale telefonske pozive nije se javila. Irfan Ajanović je novinarima koji su od njega zatražili komentar spustio slušalicu.

Naime Vukojević je optužen da je početkom rujna 1993. godine u logoru Vojno kod Mostara silovao zatočenu dvadeset dvogodišnju Bošnjakinju,što je optužba koja je bezbroj puta ponovljena u hrvatskim medijima.

 

Anonimne optužbe na Vukojevićev u Savez logoraša BiH u knjizi “Molila sam ih da me ne ubiju - zločin nad ženom BiH”. Tadašnji predsjednik Saveza logoraša BiH Irfan Ajanović u hrvatskim medijima tvrdio je kako ima nepobitne dokaze da je Vukojević silovao mladu Bošnjakinju “kojoj je ostavio traumu za cijeli život”.


- Ja sam to demantirao još 1999. godine. Sve je to bilo unaprijed planirano i lansirano još od kad sam ja bio kandidat za suca ustavnog suda, kaže Vukojević.

 

Bio sam žrtva bosanske obavještajne službe, stare Udbe i hrvatske politike, Stipe Mesića i Vesne Pusić, te medijske hajke pojedinih listova poput Feral Tribune, Večernjeg lista, Hrvatske televizije i Nove TV.

Na temelju navoda, kao i navodnoj pismenoj ispovijesti anonimne mlade Bošnjakinje, Dobroslav Paraga je podignuo kaznenu prijavu protiv Vukojevića koji je u to vrijeme već obnašao funkciju suca Ustavnog suda RH.

 

Preko Interpola se tragalo za anonimnom Bošnjakinjom. Hrvatsko državno odvjetništvo zatražilo je i pomoć Tužiteljstva BiH u rasvjetljavanju ovog slučaja silovanja. Istraživala se dokumentacija registriranih silovanih žena, u kojoj je inače zabilježeno više od 25 tisuća silovanih žena, za mladom Bošnjakinjom iz Stoca tragalo se u Švedskoj, pa potom u Americi, gdje se navodno otišla liječiti

 

U dvogodišnjoj istrazi Državne agencije za istrage i zaštitu (BiH) SIPE, ispitivanjem svih iz BiH koji su uključeni u ovaj slučaj, zaključeno je da - mladu Bošnjakinju nitko nikada nije vidio, kao ni Vicu Vukojevića u logoru Vojno. Zaključak SIPA-e je: Vice Vukojević nije silovao mladu Bošnjakinju, navodno silovana osoba ne postoji!

 

Vukojević ističe da je i ovakav rasplet situacije, na svojim stranicama trebalo objaviti i državno odjetništvo, ali nije.

 

- Ja sam o cijeloj situaciji obavijestio svog odvjetnika Zvonimira Hodaka, pa ćemo odlučiti o daljnim koracima, istaknuo je Vukojević.

 

Komentar na izjave Vice Vukojevića zatražili smo kod prozvanog bivšeg hrvatskog predsjednika Stipe Mesića koji nije htio komentirati Vukojevićeve navode. Prozvana Vesna Pusić na naše učestale telefonske pozive nije se javila. Irfan Ajanović je novinarima koji su od njega zatražili komentar spustio slušalicu.