A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/milan-bandic-040.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nacional: USKOK istražuje Bandića, steže se obruč oko Zg gradonačelnika | Politika+
Zagreb

ISTRAGA: Nacional: USKOK istražuje Bandića, steže se obruč oko Zg gradonačelnika

"Zemljište koje je Grad dobio bilo je višestruko precijenjeno."

FOTO: Milan Bandić
FOTO: Ivan Hrstić
Piše: PolitikaPlus/Nacional

Porezna uprava prošlog je mjeseca USKOK-u poslala dokument u kojem eksplicitno tvrdi da je nekadašnje Poglavarstvo na čelu s Milanom Bandićem oštetilo Zagreb za više od šest milijuna eura.

"Zemljište koje je Grad dobio bilo je višestruko precijenjeno."

Zamjenama zemljišta s tvrtkom Studio X, Zagreb je preuzeo oko 44.000 četvornih metara zemljišta u Sesvetskom Kraljevcu po cijeni od 270 eura za četvorni metar. U dokumentu Porezne uprave kojeg je Nacional dobio na uvid tvrdi se da je zemljište vrijedno tek oko 100 eura po četvornom metru, što bi trebao biti krunski dokaz USKOK-u u istrazi.

Sporne zamjene zemljišta već su anonimno prijavljene USKOK-u prije tri i pol godine, ali dosad ništa nije poduzeto: prijava nije odbačena, a nije završila ni kaznenim postupkom. I nakon ponovnog upita USKOK-u jesu li što poduzeli nakon što su dobili dokument Porezne uprave, odgovorili su da ne odgovaraju na upite "istražuju li nešto, koju osobu ili ne".

Zašto je Porezna uprava tek sad poslala dokument USKOK-u? Studio X ostao je dužan novac za porez na nekretnine pa je prodavao zemljište drugim tvrtkama koje je Porezna provjeravalapa je zbog toga je Porezna ušla i u povijest razmjena sa Zagrebom i napokon potvrdila ono o čemu se sumnja već tri godine, navodi Nacional - da je zemljište koje je Grad dobio bilo višestruko precijenjeno.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZAGREB, MILAN BANDIĆ, USKOK, STUDIO X