A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/nova%20dalmatinka.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Radnici Dalmatinke Nove najavljuju prosvjed za Alku | Politika+
Tvrtke

PROSVJED: Radnici Dalmatinke Nove najavljuju prosvjed za Alku

Istaknuli su kako će prosvjed biti dostojanstven, bez vrijeđanja i ometanja alkarskih svečanosti.

FOTO: Arhiva
Piše: PolitikaPlus/Hina

Oko 30 bivših radnika Dalmatinke Nove d.d.iz Sinja okupilo se danas ispred tvornice kako bi se dogovorili o mirnom prosvjedu koji bi se trebao održati 7. kolovoza 2011., na dan 296. sinjske alke.

Sastanak su organizirali predsjednik bivšeg odbora vjerovnika Dalmatinke d.d. u stečaju Branko Matić i predsjednica odbora vjerovnika Dalmatinke Nove d.d. u stečaju Iva Radonja.

Po riječima Ive Radonje, prosvjedom žele pokazati "cijelome državnom vrhu koji će taj dan boraviti u Sinju da država nije ispunila obveze isplate plaća radnicima Dalmatinke iako su njihove tražbine priznate.

"To je jedinstvena prilika da upoznamo cijeli državni vrh sa sudbinom 864 radnika koji su radili u tvornici Dalmatinka d.d., a poslije i u tvornici Dalmatinka Nova d.d., koji još imaju potraživanja na ime neisplaćenih plaća i otpremnine. Smatramo da država treba pomoći jer je tvrtka Dalmatinka d.d. bila u vlasništvu države. Zbog nezakonitih radnji koje su se događale u tvornici, radnici su na rubu egzistencije", rekao je Branko Matić.

Organizatori sastanka ipak nisu zadovoljni odzivom bivših radnika pa će održati još jedan sastanak u petak, 29. srpnja 2011.

Istaknuli su kako će prosvjed biti dostojanstven, bez vrijeđanja i ometanja alkarskih svečanosti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

alka, tvrtke, dalmatinka nova, sinj