A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/zvecevo-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Polugodišnja dobit Zvečeva 3,3 milijuna kuna | Politika+
Tvrtke

POSLOVNI REZULTATI: Polugodišnja dobit Zvečeva 3,3 milijuna kuna

Na domaćem tržištu je ostvareno 64 posto prihoda od prodaje, a na inozemnom 36 posto.

Prehrambena industrija Zvečevo iz Požege ostvarila je u prvom polugodištu ove godine 3,3 milijuna kuna dobiti, prema financijskom izvještaju tvrtke objavljenom na Zagrebačkoj burzi.


Ukupni prihodi Zvečeva u prvom polugodištu od 88,6 milijuna kuna ostvareni su prodajom vlastitih proizvoda i trgovačke robe koju uglavnom čine proizvodi tvrtke Zvečevo Lasta iz Čapljine koju Zvečevo uvozi i distribuira na teritorij Hrvatske.

U istom prošlogodišnjem razdoblju dobit Zvečeva bila je 560 tisuća kuna.


Dobit je rezultat trgovačkih aktivnosti kojima se društvo sve više bavi, kaže se u izvještaju.


Ukupni prihodi Zvečeva u prvom polugodištu od 88,6 milijuna kuna ostvareni su prodajom vlastitih proizvoda i trgovačke robe koju uglavnom čine proizvodi tvrtke Zvečevo Lasta iz Čapljine (BiH) koju Zvečevo uvozi i distribuira na teritorij Hrvatske.


Na domaćem tržištu je prema podacima iz izvještaja ostvareno 64 posto prihoda od prodaje, a na inozemnom 36 posto. Glava izvozna tržišta su BiH, Srbija, Makedonija, Slovenija, Jordan te u manjim količinama SAD i neke zemlje zapadne Europe.


Osim proizvodima Zvečeva Lasta, društvo je trgovalo sirovinama i opremom, kaže se u izvještaju.

Ujedno se napominje da je u prvom polugodištu započeta važna investicija u novu proizvodnu liniju te da je društvo ispunilo sve ugovorne obveze vezane uz akviziciju Zvečeva Lasta.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

POSLOVNI REZULTATI, LASTA, ZVEČEVO, ZVEČEVO LASTA