A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/ubs-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Neto dobit UBS-a gotovo prepolovljena | Politika+
Tvrtke

BANKE: Neto dobit UBS-a gotovo prepolovljena

Banka je upozorila da vjerojatno neće ostvariti ranije zacrtanu dobit prije oporezivanja od 15 milijardi franaka godišnje.

Piše: PolitikaPlus/ Hina/AFP

Švicarski bankovni div UBS izvijestio je u utorak o padu neto dobiti u drugom tromjesečju za 49 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, što pripisuje snažnom švicarskom franku koji nagriza dobit i padu prihoda zbog gospodarskih neizvjesnosti.


Banka je upozorila da vjerojatno neće ostvariti ranije zacrtanu dobit prije oporezivanja od 15 milijardi franaka godišnje u razdoblju do 2014.

Neto dobit UBS-a u proteklom je tromjesečju iznosila 1,015 milijardi franaka (874,8 milijuna eura), u usporedbi s 2,005 milijardi franaka u istom razdoblju lanjske godine.


Prilikom objave tromjesečnih poslovnih rezultata banka je upozorila da vjerojatno neće ostvariti ranije zacrtanu dobit prije oporezivanja od 15 milijardi franaka godišnje u razdoblju do 2014.


Banka sa sjedištem u Zürichu najavila je i da će u sljedeće dvije do tri godine umanjiti troškove za 1,5 do dvije milijarde franaka. Očekuju da će ih takav potez primorati da u drugoj polovini ove godine ubilježe značajne troškove povezane s restrukturiranjem.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

poslovni rezultati, banke, ubs