A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/zagrebacka%20burza%201.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nakon odluke Zabe o povećanju temeljnog kapitala provedena revizija Crobexa | Politika+
Burze

ZAGREBAČKA BURZA: Nakon odluke Zabe o povećanju temeljnog kapitala provedena revizija Crobexa

Broj dionica Zagrebačke banke povećao se pet puta u sastavu Crobexa

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebačka burza provela je na kraju jučerašnjeg trgovanja izvanrednu reviziju Crobexa na temelju odluke Glavne skupštine dioničara Zagrebačke banke o povećanju temeljnog kapitala.

Svaki postojeći dioničar, koji se vodi kod Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) na dan donošenja odluke o povećanju temeljnog kapitala, na svaku svoju jednu dionicu društva stječe četiri nove dionice Društva.

Kako se navodi u priopćenju s Burze, broj dionica Zagrebačke banke, (ZABA-R-A), povećao se pet puta u sastavu Crobexa, sukladno činjenici da svaki postojeći dioničar, koji se vodi kod Središnjeg klirinškog depozitarnog društva (SKDD) na dan donošenja odluke o povećanju temeljnog kapitala, na svaku svoju jednu dionicu društva stječe četiri nove dionice Društva.

Podsjetimo, cijena dionice Zagrebačke banke korigirana je naniže s 311 kuna u četvrtak, dana uoči ex-daya za Glavnu skupštinu banke, na 66,5 kuna, koliko je iznosila jučer na zatvaranju burze.

Zbog te korekcije tehničke prirode, Crobex je u petak potonuo za 4,66 posto na 2.107 bodova, a u ponedjeljak za 1,39 posto, na 2.096 bodova, spustivši se na najniže razine od prosinca lani.

Burza je u svom priopćenju navela i izračun prilagođenih vrijednosti Crobexa za razdoblje od 22. do 26. srpnja ove godine. Tako je za petak, 22. srpnja, prilagođena vrijednost Crobexa iznosila 2.207,85 bodova, za ponedjeljak, 25. srpnja 2.169,87 bodova, a za utorak, 26. srpnja 2.162,43 boda.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DOKAPITALIZACIJA, ZABA-R-A, zagrebačka banka, temeljni kapital, CROBEX, SKDD