A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/zbrijuni-riviera-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Gradska vijeća Pule i Vodnjana dali suglasnost za projekt Brijuni Rivijera | Politika+
Hrvatska

ODLUKA: Gradska vijeća Pule i Vodnjana dali suglasnost za projekt Brijuni Rivijera

PULA - Protiv bilo 9 od 24 vijećnika: pet iz "Ladonje" te po dva iz SDP-a i Nezavisne liste Loredane Štok.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Pulski su gradski vijećnici večeras većinom glasova donijeli odluku o davanju suglasnosti na ugovor o provedbi razvojnog programa "Brijuni Rivijera" na Pineti, Hidrobazi i otoku Sv. Katarina-Monumenti.

Po ocjeni Brune Nefata iz "Ladonje" osobito je, u ovom projektu, osjetljiv položaj Pule jer, kako je rekao, "grad niti je osnivač tvrtke "Brijuni Rivijera".

Naime, od ukupno 24 vijećnika na sjednici u Puli 15 ih je poduprlo odluku - 10 iz IDS-a, po dva iz HDZ-a i HSU-a te SDP-ovac Denis Martinčić koji je i predsjednik vijeća. On se nije držao odluke istarskog SDP-a koji se usprotivio potpisivanju sporazuma o projektu "Brijuni-Rivijeri".


Protiv takve odluke bilo je devet vijećnika: pet iz "Ladonje" te po dva iz SDP-a i Nezavisne liste Loredane Štok.


Pulski gradonačelnik Boris Miletić je kazao kako će se tim projektom konačno staviti u funkciju razvoja zapuštene nekretnine na tim predjelima te kako će "Brijuni-Rivijera" zasigurno obogatiti turističku ponudu tog dijela Istre.


"Nakon deset godina napokon ćemo s riječi prijeći na djela", poručio je Miletić, a vijećnica Loredana Štok se usprotivila i projektu i, kako je rekla, "takvoj viziji razvoja grada po sistemu betonizacije".


Po ocjeni Brune Nefata iz "Ladonje" osobito je, u ovom projektu, osjetljiv položaj Pule jer, kako je rekao, "grad niti je osnivač tvrtke "Brijuni Rivijera", pa neće ni raspolagati novcem od naknade od prava gradnje, niti je sam pridonio razvoju projekta donošenjem potrebnih urbanističkih i detaljnih planova uređenja, niti je s državom uspio riješiti imovinsko-pravne sporove u projektu. Zbog toga, tvrdi Nefat, u tako važan projekt nije moguće ući s tako neodređenim pozicijama.


Vodnjanski su vijećnici večeras jednoglasno prihvatili odluku o davanju suglasnosti na ugovor o provedbi razvojnog programa "Brijuni Rivijera" na Pineti, Hidrobazi i otoku Sv. Katarina-Monumenti. Jedanaest vijećnika - šest iz IDS-a, dva iz "Ladonje" te po jedan iz HDZ-a, HSS-a i HSU-a - poduprlo je tu odluku, a dva SDP-ova vijećnika nisu došli na sjednicu, doznaje se od vodnjanskog gradonačelnika Klaudija Vitasovića.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ids, ladonja, brijuni riviera, brijuni rivijera, pula