A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/polancec-076.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Damir Polančec: Ratko Maček i Štern lobirali da Inu prodamo Rusima | Politika+
Energetika

ISKAZ USKOK-U: Damir Polančec: Ratko Maček i Štern lobirali da Inu prodamo Rusima

Htjeli su da lobiram kod premijera Ive Sanadera za transakciju kojom bi Ina prešla u vlasništvo ruske kompanije Surgutnjeft, rekao je Damir Polančec USKOK-u

Piše: PolitikaPlus/Hina

Bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec u ponedjeljak je USKOK-u dao svoj iskaz u sklopu istrage o mitu što ga je Ivo Sanader navodno primio od mađarskog MOL-a. Kako doznaje Novi list, Polančec je detaljno je pričao o svojoj ulozi Vladinog pregovarača tijekom pregovaračkog procesa s Mađarima o izmjeni dioničkog ugovora Ine.

"Njih dvojica su htjeli da ja lobiram u Vladi, kod premijera Ive Sanadera, za transakciju kojom bi Ina prešla u vlasništvo ruske kompanije Surgutnjeft. I to na taj način da bi MOL dionice Ine predao Surgutnjeftu, a istodobno bi Rusi dionice MOL-a dali Mađarima."

Govorio je o desetak prezentacija što ih je u raznim fazama pregovora održao na sjednicama predsjedništva HDZ-a, sastancima čelnika vladajuće koalicije i na užim kabinetima Vlade.
   

Polančec je istražiteljima pričao  upoznao i s podatkom da je bilo ljudi koji su kod njega lobirali i za drugačija rješenja od izmjena dioničkog ugovora koje su bile na stolu. Tvrdio je da su u njegov ured u Ministarstvu gospodarstva zajedno došli bivši Vladin glasnogovornik Ratko Maček, koji se sada bavi konzaltingom i marketingom, i Davor Štern, u to vrijeme naftni konzultant, a danas predsjednik Nadzornog odbora Ine.

   – Njih dvojica su htjeli da ja lobiram u Vladi, kod premijera Ive Sanadera, za transakciju kojom bi Ina prešla u vlasništvo ruske kompanije Surgutnjeft. I to na taj način da bi MOL dionice Ine predao Surgutnjeftu, a istodobno bi Rusi dionice MOL-a dali Mađarima. Odgovorio sam im da imam jasan mandat Vlade za pregovore o izmjeni dioničkog ugovora i da se jedino time bavim, rekao je Polančec, kako navodi Novi list.

 
Polančec je ispričao i da ga je nedugo prije tog razgovora u Ministarstvu gospodarstva, Maček zamolio da ga preporuči predstavnicima MOL-a jer je želio da njegova tvrtka MPR radi marketing za Inu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

uskok, ratko maček, davor štern, ina mol, damir polančec, surgutnjeft