A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/pljackas-001.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

'Pristojni' pljačkaš kladionica priznao 23 razbojstva | Politika+
Crna kronika

PRIZNAO: 'Pristojni' pljačkaš kladionica priznao 23 razbojstva

30-godišnji Zadranin u pljačke išao nemaskiran, prijetio je nožem ili plastičnim pištoljem.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nekoliko dana nakon objave njegovih fotografija na policijskim internetskim stranicama i u medijima uhićen je 30-godišnji razbojnik osumnjičen da je u zadnje tri i pol godine "na neočekivano pristojan način" opljačkao 140.000 kuna iz 21 športske kladionice, uglavnom na Trešnjevci u Zagrebu.


U pljačke je išao nemaskiran, djelatnicima kladionica prijetio je nožem ili plastičnim pištoljem, a žrtve razbojstava policiji su izjavile da je u pljačkama bio neočekivano pristojan.

Nakon objave fotografija, snimljenih nadzornim kamerama u opljačkanim kladionicama, osumnjičeni 30-godišnji Zadranin sam se u ponedjeljak pojavio u zadarskoj policiji tvrdeći da nema nikakve veze s pljačkama te da to nije on na fotografijama. No ubrzo se utvrdilo da laže, a kad je uhićen, u nazočnosti odvjetnika priznao je da je od početka 2008. opljačkao 21 zagrebačku kladionicu i pokušao opljačkati još dvije.


U pljačke je išao nemaskiran, djelatnicima kladionica prijetio je nožem ili plastičnim pištoljem, a žrtve razbojstava policiji su izjavile da je u pljačkama bio neočekivano pristojan. Posljednju pljačku izveo je 4. srpnja kad je upao u kladionicu Supersport u Kranjčevićevoj ulici i prijeteći nožem djelatnici, uzeo 3500 kuna.


U višegodišnjem razbojničkom pohodu navodno je opljačkao 140 tisuća kuna koje je, među ostalim, trošio i na kockanje.


Osumnjičeni Zadranin, koji je studirao u Zagrebu, do sada nije bio evidentiran u policiji, a nakon policijske istrage priveden je u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

pljačka, razbojstvo, kladionice, kriminal