A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/kartice-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Karticama ukradenim u Velikoj Britaniji u dvije godine popeglali 3,6 milijuna kuna | Politika+
Crna kronika

PREVARE: Karticama ukradenim u Velikoj Britaniji u dvije godine popeglali 3,6 milijuna kuna

Kartice koristili od lipnja 2009. do ožujka 2011.

Piše: PolitikaPlus

Zadarska policija prijavit će za krivotvorenje i prijevaru trojicu osumnjičenih za koje je višemjesečnom istragom utvrdila da su karticama, pribavljenim u Velikoj Britaniji i krivotvorenim ispravama, u Hrvatskoj plaćali usluge i račune i tako protupravno pribavili korist od ukupno 3,6 milijuna kuna.

Ukradene kartice u Hrvatskoj su kristili tijekom dvije godine!

Osumnjičeni 32-godišnjak sa zagrebačkog područja osumnjičen je da je u prvoj polovici 2009. u Velikoj Britaniji, na temelju izrađene lažne dokumentacije pribavio osam kreditnih kartica - po dvije kartice na ime četiriju korisnika, stranih državljana.

Te kartice je donio i njima se koristio u Hrvatskoj od lipnja 2009. do ožujka 2011., a davao ih je na uporabu još 37-godišnjaku s područja Slavonskog Broda i 38-godišnjaku sa splitskog područja.


Lažnim kraticama su plaćali razne usluge i račune po prodajnim mjestima u Zadarskoj županiji te si pribavili više od 600.000 kuna protupravne imovinske koristi te više od tri milijuna kuna na području Zadra, Splita, Zagreba i Slavonskog Broda.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

prijevare, prevare, kartične prevare, kartice, kreditne kartice