A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/turizam-makarska-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

U Makarskoj nema prekobrojnih, svi su gosti dobrodošli | Politika+
Hrvatska

TURIZAM: U Makarskoj nema prekobrojnih, svi su gosti dobrodošli

"Makarska sa 100 godina turizma, nikada, ali doista nikada, nije dijelila goste po rasi, nacionalnosti, vjeroispovijesti i novčaniku."

Piše: PolitikaPlus/Hina

Makarska sa 100 godišnjom tradicijom turizma, nikad nije dijelila goste ni po kojoj osnovi, svi su nam gosti uvijek dobrodošli, istaknuo je direktor makarskog Turističkog ureda Davor Glavina navodeći da je danas imao više od pedesetak poziva iz domaćih i medija iz Bosne i Hercegovine zbog sramotnog napisa o gostima iz BiH u tjedniku "Makarsko primorje".

"Makarska sa 100 godina turizma, nikada, ali doista nikada, nije dijelila goste po rasi, nacionalnosti, vjeroispovijesti i novčaniku. Svi su nam gosti dobrodošli, i u Makarskoj nema prekobrojnih kao ni viška gostiju, jer gradu turista uvijek nedostaje."

"Makarska sa 100 godina turizma, nikada, ali doista nikada, nije dijelila goste po rasi, nacionalnosti, vjeroispovijesti i novčaniku. Svi su nam gosti dobrodošli, i u Makarskoj nema prekobrojnih kao ni viška gostiju, jer gradu turista uvijek nedostaje", kazao je novinarima Glavina.


Ocijenio je kako je nedavni napis u tjedniku o "Makarsko primorje", pod naslovom "Gosti koji su višak" (o vikend gostima iz BiH), uvredljiv s aspekta turizma, a može ga napisati samo netko tko nema pojma što je turizam.


Glavina je naveo kako je zbog neprimjerene poruke u tom tjedniku, koja šteti turističkoj Makarskoj, gradu koji živi od turizma, danas imao više od pedesetak poziva od gotovo svih bosansko hercegovačkih tv kuća kao i većine tamošnjih vodećih elektronskih i tiskanih glasila te broje pozive iz hrvatskih medija koji su tražili osvrt na sramotni napis i naslovnicu makarskog tjednika.


Inače, u tekstu u "Makarskom primorju" o gostima iz BiH, koji vikendom dolaze na jednodnevne izlete, govori se kao o "kampanjskim gostima koji smetaju, ali koje se ne može izbjeći i eliminirati".


Tjednik, uz ostalo, navodi kako se vikendi ljetom pretvaraju u pohode stanovništva susjedne Bosne i Hercegovine na plaže Makarskog primorja, deseci i stotine autobusa prevoze susjede kako bi se sunčali, kupali i osvježili na moru i na plažama, sve to za vrlo mali novčani iznos. Navodeći da ti gosti gotovo ništa ne troše, u tekstu se tvrdi da "od ovakvih gostiju nitko nema nikakve koristi", te da se "sve svodi na to da su ovakvi gosti opterećenje bez ikakve koristi lokalnoj zajednici ili onima koji se bave turizmom".


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

makarska, turizam, Davor Glavina