A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/fifa.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Fifa na ždrijeb kvalifikacija potrošila 150 milijuna kuna! | Politika+
Sport

NEVJEROJATNO: Fifa na ždrijeb kvalifikacija potrošila 150 milijuna kuna!

Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da je Fifa na organizaciju ždrijeba kvalifikacijskih skupina za SP potrošila 18 milijuna funta!

Piše: PolitikaPlus

Preračunato u nama bližu valutu, to je 150 milijuna kuna! I kad se još uzme u obzir da je čitava predstava trajala oko 100 minuta, ispada da je minuta šoua iz Rio de Janeira stajala milijun i pol kuna. Kad je iznos došao u javnost, čelnici svjetske nogometne organizacije našli su se pod paljbom.

 

Kad je iznos došao u javnost, čelnici svjetske nogometne organizacije našli su se pod paljbom.

Fifa je, na račun lokalnih poreznih obveznika, novac potrošila na montažnu građevinu jer su Blatter i društvo tvrdili da u Rio de Janeiru nema prigodne zgrade koja bi mogla ugostiti više od 1000 uglednika iz svijeta nogometa. Osim za tu priliku "sklepane" građevine, novac je potrošen i na jako policijsko osiguranje, pse tragače, interventnu i specijalnu policiju te snajperiste koji su s krovova štitili skup.

Na burnim prosvjedima protiv ovakva rasipanja novca istaknuto je i da će se 20.000 ljudi morati prisilno preseliti uoči SP-a 2014., jer će njihove kuće biti srušene kako bi se mogle proširiti ceste u blizini stadiona.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kvalifikacije za svjetsko prvenstvo, sepp blatter, fifa