A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/croatia-airlines-200.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Croatia Airlines: Operativni gubitak od 91,1 milijun kuna | Politika+
Tvrtke

REZULTATI: Croatia Airlines: Operativni gubitak od 91,1 milijun kuna

Uključivanjem financijskih troškova krajnji gubitak od 100 milijuna kuna, što je za 24 posto bolji rezultat od ostvarenja u istom razdoblju prethodne godine.

Piše: PolitikaPlus

Croatia Airlines, u složenim tržišnim i gospodarskim okolnostima, u prvih šest mjeseci ove godine ostvario je operativni gubitak od 91,1 milijun kuna, a uključivanjem financijskih troškova krajnji gubitak od 100 milijuna kuna, što je za 24 posto bolji rezultat od ostvarenja u istom razdoblju prethodne godine, navodi se u izvješću uprave o poslovanju hrvatskog nacionalnog zračnog prijevoznika u prvoj polovici ove godine.

 

Uključivanjem financijskih troškova krajnji gubitak od 100 milijuna kuna, što je za 24 posto bolji rezultat od ostvarenja u istom razdoblju prethodne godine.

Ističe se da Croatia Airlines ove godine bilježi kontinuirani rast prometa i prometnih učinaka na redovitim i sezonskim letovima, u prvom polugodištu prevezeno je 838 tisuća putnika, što je za 19 posto više u odnosu na 2010. godinu.

To je rekordan broj prevezenih putnika u prvih šest mjeseci godine od početka komercijalnog letenja 1991. godine.

Prevezenih 838.116 putnika ostvareno je prijevozom 228.966 putnika u domaćem redovitom prometu, 588.581 putnika u međunarodnom redovitom prometu i 20.569 putnika u charter prometu.

Prodaja na domaćem tržištu je u tom je razdoblju bila veća za 11 posto, dok je inozemna prodaja u porastu za 26 posto uslijed porasta prodaje na tržištu Europe (i to prvenstveno na tržištima Europske unije), Amerike i Australije.

 

Croatia Airlines ove godine bilježi kontinuirani rast prometa i prometnih učinaka na redovitim i sezonskim letovima, u prvom polugodištu prevezeno je 838 tisuća putnika, što je za 19 posto više u odnosu na 2010. godinu.

Oko 63 posto ukupne prodaje Croatia Airlines ostvario je na inozemnim tržištima. Poslovni prihodi u prvoj polovici ove godine iznosili su 692,2 milijuna kuna, a poslovni rashodi 783,3 milijuna kuna.

Operativni prihodi porasli su 15 posto zbog većih prihoda od putničkog prometa u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

Operativni troškovi veći su za 7 posto, no ukoliko se izuzmu troškovi goriva ostali troškovi su na razini 2010. Pritom se naglašavaju negativni efekti cijene mlaznog goriva. U prvom polugodištu ove godine troškovi goriva veći su za 47,5 milijuna kuna od ostvarenih u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

rezultati poslovanja, croatia airlines