A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/milan-bandic-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Milan Bandić: Oluja ja akcija koja je vratila osmijeh Hrvatskoj | Politika+
Zagreb

DAN POBJEDE: Milan Bandić: Oluja ja akcija koja je vratila osmijeh Hrvatskoj

'Zahvaljujući požrtvovnosti naših branitelja, zajedništvu građana izvojevali smo veličanstvenu pobjedu.'

FOTO: Milan Bandić
FOTO: Arhiva
Piše: PolitikaPlus

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je danas Zagrepčane da 5. kolovoza istaknu hrvatske zastave na pročelja svojih zgrada te im je, kao i svim braniteljima, uputio čestitku za taj državni blagdan.

 

'Zahvaljujući požrtvovnosti naših branitelja, zajedništvu građana izvojevali smo veličanstvenu pobjedu.'

"Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja – dan je ponosa i sjećanja na vrijeme u kojemu smo, zahvaljujući požrtvovnosti naših branitelja, zajedništvu i slozi hrvatskih građana izvojevali veličanstvenu pobjedu koja je osigurala slobodu i neovisnost Hrvatske i trasirala put za izgradnju slobodnog i demokratskog društva", stoji u Bandićevoj četitiki upućenoj građanima Zagreba i svim hrvatskim braniteljima.

Bandić podsjeća kako je vrijeme akcije "Oluja" bilo vrijeme u kojemu je hrvatski barjak na kninskoj tvrđavi, nakon toliko muka, patnje i odricanja, konačno vratio osmijeh Hrvatskoj.

Kao i tada, i danas smo dužni iskazati neizmjernu zahvalnost našim braniteljima, njihovoj žrtvi za zajedničko dobro, istaknuti činjenicu da bez njih ne bi bilo ni hrvatske države, ni samostalnosti, ni šanse da sami svojim marom i znanjem stvaramo vlastitu budućnost, kaže Bandić.

Odužiti im se možemo samo svakodnevnim radom za boljitak zajednice kojoj pripadamo, usmjerenošću na budućnost te stvaranjem ozračja u kojemu se promiču rad, znanje, kreativnost, solidarnost i socijalna pravednost – gradeći zemlju za siguran, ugodan i dostojanstven život.

Unatoč teškoćama, danas s ponosom gledamo na sva hrvatska postignuća u protekla dva desetljeća – od stvaranja neovisne hrvatske države i njezine obrane, do završetka pregovora s Europskom unijom. Uvjeren sam kako imamo sve preduvjete da, nakon ovog razdoblja stvaranja i institucionalne izgradnje naše države, okupimo sve naše snage, pokažemo zajedništvo i viziju te stvorimo europsku zemlju kakvu su sanjali naraštaji u domovini i iseljeništvu te, uostalom, kakvu zaslužujemo, stoji u Bandićevoj čestitki.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

milan bandić, oluja