A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/tadic%20boris.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

ŽESTOK UDAR NA TADIĆA! HHO regije: Srbija želi postići Miloševićeve ciljeve | Politika+
Regija

KRITIKE: ŽESTOK UDAR NA TADIĆA! HHO regije: Srbija želi postići Miloševićeve ciljeve

'Srbija je i danas glavni čimbenik nestabilnosti u regiji.'

FOTO: Boris Tadić
FOTO: Arhiva
Piše: Ivan Klarić

Predsjednici helsinških odbora Srbije, Hrvatske, Crne Gore te Bosne i Hercegovine na sastanku u Mostaru ocijenili su da je Srbija i danas glavni čimbenik nestabilnosti u regiji te da političke strukture u Srbiji i danas provode iste ciljeve u promijenjenim okolnostima, što se izravno zrcali na cijelu regiju, poglavito na Bosnu i Hercegovinu te Crnu Goru i vlasti u Beogradu danas drugim sredstvima pokušavaju postići ciljeve deklarirane u vrijeme režima Slobodana Miloševića. Ovo je u razgovoru za portal PolitikaPlus potvrdio predsjednik hrvatskog HHO-a Ivan Zvonimir Čičak.

 

>>Ante Kotromanović Tadiću: Još niste prežalili što niste uspjeli svoriti veliku Srbiju!

 

'Političke strukture u Srbiji i danas provode iste ciljeve u promijenjenim okolnostima, što se izravno zrcali na cijelu regiju, poglavito na Bosnu i Hercegovinu te Crnu Goru i Kosovo.'

Kriza na sjeveru Kosova i složena politička situacija u Crnoj Gori i BiH direktne su posljedice takva djelovanja i dokaz da je velikosrpski projekt samo prilagođen novim okolnostima, smatraju u helsinškim odborima četiriju zemalja.

'Takva politička djelovanja predstavljaju prijetnju za sve zemlje u regiji', upozorava predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko, a predsjednik Helsinškog odbora u Hrvatskoj Ivan Zvonimir Čičak vjeruje da je 'za nastavak politike Miloševićeva režima odgovorna i međunarodna zajednica koja nema strategiju ni konzistentnu politiku prema balkanskoj regiji'.

>>Sve laži i zablude o haškoj presudi: Tko je stvarno Hrvatsku očistio od Srba

>>Kako su pobjednici u ratu postali gubitnici u miru...


Na susretu u Mostaru rečeno je da ni Haški tribunal, čiji je glavni cilj trebao biti uspostavljanje povjerenja preko sankcija za počinjene zločine, nije ispunio svoj zadatak, a dokaz za to je i što se u većini balkanskih regija, unatoč svim procesima, optuženi i osuđeni zločinci i dalje veličaju kao nacionalni heroji.