A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/obama.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Barack Obama: SAD ostaje zemlja s najvišim kreditnim rejtingom | Politika+
Mojbiz

'UVIJEK NAJJAČI': Barack Obama: SAD ostaje zemlja s najvišim kreditnim rejtingom

'Tržišta će jačati i padati. Ali ovo su Sjedinjene Američke Države. Bez obzira na to što će neka agencija reći, bit ćemo uvijek država s tri A.'

FOTO: Barack Obama
FOTO: Arhiva
Piše: PolitikaPlus/Reuters

Američki predsjednik Barack Obama u ponedjeljak je komentirao snižavanje kreditnog rejtinga Sjedinjenih Država, rekavši da su SAD zemlja koja je imala i dalje ima najviši kreditni rejting.

"Tržišta će jačati i padati. Ali ovo su Sjedinjene Američke Države. Bez obzira na to što će neka agencija reći, bit ćemo uvijek država s tri A", rekao je Obama u govoru u Bijeloj kući.

Agencija za kreditni rejting Standard & Poor's snizila je u petak Sjedinjenim Državama kreditni rejting za jedan stupanj, s najvišeg mogućeg AAA na AA+, što je dosad nezabilježen slučaj u tom najvećem svjetskom gospodarstvu. Administracija predsjednika Obame odmah je napala vjerodostojnost analize na temelju koje je snižen američki kreditni rejting, ali je agencija ostala pri svojoj odluci.

Obama se međutim u govoru u Bijeloj kući suzdržao od kritika. On je naglasio kako se nada da će potez S&P biti poticaj u rješavanju problema duga i proračunskog manjka.

Američki je predsjednik također najavio da će tijekom sljedećih tjedana na stol staviti svoje prijedloge smanjivanja proračunskog manjka, te ponovno naveo da je potrebno povećati poreze i učiniti određene manje izmjene u popularnim ali skupim socijalnim programima.

"Te reforme ne zahtijevaju nikakve radikalne korake. Ono što traže su razum i kompromis", naglasio je Obama.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kriza, sad, BARACK OBAMA, recesija