A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/Elvis-Presley-kisses-a-woman.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Otkriven identitet plavuše s Elvisove najpoznatije fotografije | Politika+
Scena

NAKON 55 GODINA: Otkriven identitet plavuše s Elvisove najpoznatije fotografije

Riječ je o umirovljenoj agentici nekretnina Barbari Gray. "Bila sam vrlo mršava i dobro građena", rekla je Barbara.

FOTO: Vanity Fair
Piše: PolitikaPlus

Nakon 55 godina otkriven je identitet tajnovite plavuše koja se ljubi s 21-godišnjim Elvisom Presleyem na jednoj od njegovih najpoznatijih fotografija, prenosi britanski Guardian.

Riječ je o umirovljenoj agentici nekretnina Barbari Gray. "Bila sam vrlo mršava i dobro građena", rekla je Barbara u intervjuu za list Vanity Fair, objašnjavajući čime je vjerojatno privukla Elvisa.

Fotografija, poznata kao "The Kiss" (poljubac), najpoznatija je iz serije fotografija Alfreda Wertheimera snimljenih 1956. Nastala je u lipnju te godine neposredno uoči Elvisova nastupa pred tri tisuće obožavatelja u Mosque Theatreu u Richmondu, savezna američka država Virginia.

Danas 75-godišnja Grey ističe kako između nje i Elvisa nije bilo nikakvih "iskrica", te da tada nije ni znala tko je on. Zaigranog zgodnog mladića iz Mississippija nikad više nije vidjela, kaže.

Elvis Presley (1935.-1977.) prvu je ploču snimio 1954. Uzlet je doživio sredinom 50-tih godina hitovima "That s All Right Mama" i "Heartbreak Hotel", a najuspješnije mu je razdoblje od 1960. do 1975. godine u kojem je izdao 52 ploče. Legenda je postao još za života potukavši sve rekorde: za dvadesetak godina objavio je 97 ploča, koje je prije smrti prodao u 600 milijuna primjeraka, te je na vrhovima top lista proveo čak 996 tjedana. Njegova smrt, posljedica ozbiljnih zdravstvenih problema povezanih sa stresnim načinom života i ovisnošću o drogi, potresla je milijune obožavatelja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ELVIS PRESLEY