A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/jadranka-kosor-200.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Jadranka Kosor HAC-u: Dajte mi izvješće, želim vidjeti kako se zapošljavalo | Politika+
Hrvatska

REAKCIJA: Jadranka Kosor HAC-u: Dajte mi izvješće, želim vidjeti kako se zapošljavalo

Zatražila je izvješće o natječaju i zaposlenjima na novoj dionici autoceste Zagreb-Dubrovnik.

Piše: PolitikaPlus

Premijerka Jadranka Kosor zatražila je danas izvješće o natječaju i zapošljavanju blagajnika na naplatnoj postaji Hrvatskih autocesta (HAC) u Vrgorcu, nakon medijskih napisa da je u tom postupku prekršen zakon i preporuka komisije za zapošljavanje.

 

>>Branitelji optužuju: Blagajnici na naplatnim postajama posao dobili podmićivanjem!

 

"U svezi s medijskim objavama o navodnim nepravilnostima pri zapošljavanju blagajnika na naplatnoj postaji Vrgorac, predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor zatražila je izvješće o provedenom natječaju i zaposlenjima na novoj dionici autoceste Zagreb-Dubrovnik, gdje će se provjeriti navodi onih koji se smatraju zakinutima", navodi se u priopćenju vladinog Ureda za odnose s javnošću.

 

Prema pisanju medija uprava HAC-a prilikom zapošljavanja deset blagajnika na naplatnoj postaji u Vrgorcu nije poštovala izbor stručnog povjerenstva koje je sastavilo listu kandidata, među kojima je bilo i nekoliko hrvatskih branitelja, već su zaposlene osobe s političkim vezama.

 

Prema dokumentaciji kojom raspolažu mediji povjerenstvo za zapošljavanje sastavilo je rang listu kandidata na kojoj su prvih deset mjesta zauzeli hrvatski vojni invalidi, branitelji ili djeca poginulih branitelja.

 

No, posao su navodno dobili kandidati koji su na listi bili od 15. do 76. mjesta, a jedna je osoba zaposlena iako se uopće nije javila na natječaj.

 

U HAC-u su medijima odgovorili da su na naplatnoj postaji Vrgorac na radno mjesto blagajnika zaposlili deset novih radnika temeljem jedne jedinstvene odluke o izboru kandidata te da svi zaposleni radnici, među kojima ih pet ima status branitelja, zadovoljavaju uvjete.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

jadranka kosor, hac