A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/boban-hac.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

HAC: Bebić kojega smo zaposlili nema veze s predsjednikom Sabora! | Politika+
Hrvatska

SUMNJIVO ZAPOŠLJAVANJE: HAC: Bebić kojega smo zaposlili nema veze s predsjednikom Sabora!

Predsjednik uprave opovrgava napise da zaposleni na naplatnim kućicama nisu ispunili uvjete.

Piše: PolitikaPlus/VLM

Boban potvrđuje da popis zaposlenih nije istovjetan s onim koje je predložilo povjerenstvo HAC-a. Na pitanje zašto on ne vjeruje svom povjerenstvu, ističe da vjeruje, ali da uprava ima diskrecijsko pravoPredsjednik uprave Hrvatskih autocesta Stjepko Boban pozvao je novinare u Makarsku, gdje se odmara, kako bi im rekao da je svih 10 novozaposlenih blagajnika na naplatnim kućicama u Vrgorcu ispunilo sve uvjete. Trojica su, kaže, branitelji, a tri su supruge ratnih invalida.


Iznio je podatak kako su zaposlili petoricu muškaraca, od kojih su trojica branitelji, te pet žena. Tri su od njih supruge hrvatskih vojnih invalida, nesposobnih za rad.

– Netočno je da smo pri zapošljavanju 10 blagajnika za naplatne kućice u Vrgorcu oštetili hrvatske branitelje. HAC je upravo vodio računa o socijalnoj kategoriji, a prije svega o pravima branitelja. I zato želim demantirati napise koji posljednjih dana izlaze u medijima – poručio je Boban.


O svemu tome će, kaže Boban, izvijestiti premijerku Jadranku Kosor, koja je već tražila očitovanje o cijelom slučaju. Izvještaj će joj na stolu biti u četvrtak.

Iznio je podatak kako su zaposlili petoricu muškaraca, od kojih su trojica branitelji, te pet žena. Tri su od njih supruge hrvatskih vojnih invalida, nesposobnih za rad. Boban objašnjava da su se rukovodili i kriterijem da smanje putne troškove, pa je zbog toga sedam novozaposlenih iz Vrgorca, a troje iz okolice.

O svemu tome će, kaže Boban, izvijestiti premijerku Jadranku Kosor, koja je već tražila očitovanje o cijelom slučaju. Izvještaj će joj na stolu biti u četvrtak.

Ipak, Boban potvrđuje kako popis zaposlenih nije istovjetan s onim koje je predložilo povjerenstvo HAC-a. Na pitanje zašto on ne vjeruje svom povjerenstvu, ističe da vjeruje, ali da uprava ima diskrecijsko pravo. Tvrdi da čovjek star 62 godine, koji je dobio posao, a preziva se Bebić i rodom je iz Metkovića, nema nikakve veze s predsjednikom Sabora Lukom Bebićem. Kaže da su ga zaposlili uvažavajući njegove socijalne probleme. Šef HAC-a demantirao je da je među blagajnicama zaposlena i jedna žena koja se uopće nije javila na natječaj.

 – Svi su se zaposleni javili na natječaj i ispunili uvjete – zaključio je Boban.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZAPOŠLJAVANJE, VRGORAC, AFERA, STJEPLO BOBAN, hac