A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/IMG_1353.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

VIDEO Legendarna Mica zabavila i rastužila publiku | Politika+
Kultura

2.SPFF: VIDEO Legendarna Mica zabavila i rastužila publiku

Mica Trofrtaljka bilo je legendarna trash folk heroini balkanskih "kafana" tijekom 70-ih.

Piše: Politikaplus

"Gdje je Mica Trofrtaljka?", bilo je prvo pitanje koje su postavljali znatiželjnici srpskom redatelju Milanu Nikodijeviću, autoru filma o legendarnoj trash folk heroini balkanskih "kafana" tijekom 70-ih.

 

"Sve vas puno pozdravlja, no ona ide na put samo ako se istoga dana može vratiti kući. Mora spavati u svojem krevetu", objasnio je Nikodijević pomalo ekscentrično ponašanje ove danas 74-godišnje pjevačice.

 

Sve vas puno pozdravlja, no ona ide na put samo ako se istoga dana
može vratiti kući. Mora spavati u svojem krevetu"

Film Mica i okolne priče na SPFF-u gledatelji su proglasili jednim od najduhovitijih, ali istovremeno i najtužnijih.

 

"Trebalo je dosta nagovarati Micu na film, no kad se krenulo sa snimanjem, sve je bilo gotovo u tri dana. Iskustvo koje je stekla snimajući sa Srđanom Dragojevićem Lepa sela lepo gore uvelike se osjetilo i na našem setu, jer se Mica pokazala pravom profesionalkom", ispričao nam je Zoran Debeljak, direktor fotografije i jedan od producenata filma.

Film "Mica i okolne priče" na SPFF-u gledatelji su proglasili jednim od najduhovitijih, ali istovremeno i najtužnijih.

Milica Ostojić, aka Mica Trofrtaljka, koja taj nadimak nosi otkad je prvi put odjenula mini suknju duljine "tri frtalja" iznad koljena, svoju je popularnost izgradila pjevajući pjesme lascivnih stihova. Kritičari su guštali proglašavajući je šundom najgore vrste, a ona nije posustajala pjevajući pjesme u kojima su riječi sa slovom K imale kraljevski tretman (Predem vunu i kučinu, Drž' se ćeri čvrstog kursa, Nije kupcu verovati). Stihovi poput Uteraj mi, uteraj kola u garažu postale su dežurna zafrkancija na SPFF-u, a film "Mica i okolne priče" miljenik publike.Simpatije publike zaradio je i "Penny for your song" o zagrebačkim "Kraljevima ulice". Brz, dinamičan, topao, šarmatan film o Paji i Hadžiju

Ništa manje simpatija nije zaradio i Penny For Your Song redateljice Valentine Klasić o zagrebačkim "Kraljevima ulice". Brz, dinamičan, topao, šarmatan film o Paji i Hadžiju koji su nakon 20 godina svirke na Dolcu zasvirali i na pozornici Eurosonga, ali i vratili živost na zagrebačke ulice festivalom "Cest is d best" publika je nagradila ogromnim pljeskom.


Sasvim drukčiji pristup imao je američki redatelj Emmet Malloy u filmu White Stripes - Under Great White Northern Light. Koncertni film, podvučen crvenom, bijelom i crnom bojom, pokazuje zašto su Jack i Meg postali kultni dvojac.

2.SPFF večeras završava projekcijom filma Orkestar redatelja Pjera
Žalice u kinu Velika Paklenica u 21,00h, nakon čega slijedi proglašenje pobjednika SPFF-a u festivalskom centru Guvno te koncert Zorana Predina.