A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/novac-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Na izmišljenim nesrećama od osiguranja zaradili 270 tisuća kuna | Politika+
Hrvatska

PRIJEVARE: Na izmišljenim nesrećama od osiguranja zaradili 270 tisuća kuna

Policija otkrila seriju prijevara u kojima je sudjelovalo čak 11 osoba s područja Ogulina i Vrbovskog.

Piše: PolitikaPlus/VLM

Policija je otkrila seriju prijevara vezanih uz osiguravajuće društvo u kojima je sudjelovalo čak 11 osoba s područja Ogulina i Vrbovskog. Prema službenim podacima iz PU karlovačke u prijevarama su ‘zaradili’ više od 270.000 kuna. 


"U periodu od ožujka 2009. do ožujka 2011. godine prevarili su osiguravajuće društvo davanjem lažnih podataka o prometnim nesrećama."

– Utvrđena je osnovana sumnja da je deset osoba starosti između 22 i 64 godina s područja Vrbovskog i Ogulina počinili kazneno djelo zlouporabe osiguranja. U periodu od ožujka 2009. do ožujka 2011. godine prevarili su osiguravajuće društvo davanjem lažnih podataka o prometnim nesrećama – stoji u priopćenju policije. 


Uz njih tereti se i 53-godišnjak iz Ogulina za nesavjesan rad u službi. On je kao zaposlenik osiguravajućeg društva kršeći pravilnike o procjeni šteta omogućio naplatu štete iz lažno prijavljenih prometnih nesreća. Time je i osiguravatelj oštećen za točno 272.872 kune. Policija je o ovome službeno izvjestila Općinsko državno odvjetništvo u Ogulinu.

Zanimljivo je da se gotovo identičan slučaj dogodio i 1995. godine u Karlovcu. Tada je bilo optuženo čak 13 osoba, među kojima i šest tada aktivnih policajaca. Među njima je bio i Dino Pokrovac, menadžer Nike Kranjčara i poslovni suradnik Davora Šukera. Pokrovac je ubijen 2005. u još nerazrješenom mafijaškom ubojstvu u Zagrebu.

Na Općinskom sudu u Karlovcu, nakon niza odgoda, slučaj je okončan osuđujućim presudama, no one nikad nisu postale pravomoćne. Sve je palo u zastaru, jer je od počinjenja kaznenog djela prošlo više od deset godina.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

istraga, policija, prijevare, osiguranje