A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/zcrkva-sinj-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nadbiskup Marin Barišić: Djeca zavedenih roditelja nakon abortusa prihvaćaju i eutanaziju | Politika+
Hrvatska

GOSPA SINJSKA: Nadbiskup Marin Barišić: Djeca zavedenih roditelja nakon abortusa prihvaćaju i eutanaziju

"Najbrojnija stranka u Hrvatskoj - bezbojna stranka jadikovanja i kukanja?!"

FOTO: Ivan Hrstić
Piše: DK

Cijelu noć rijeke hodočasnika iz svih krajeva Hrvatske i iz Bosne i Hercegovine slijevale su se u Sinj na svetkovinu Velike Gospe. Posebno su bili nepregledne kolone koje su se cijelu noć kretale iz pravaca Splita prem Sinju. Grad je cijelu noć bio pun hodočasnika ali i mladih koji su se zabavljali da ranih jutarnjih sati.

"Nikakvo čudo da djeca zavedenih roditelja, onih koji su u svojevrijeme prihvatili abortus, danas uzvraćaju i prihvaćaju eutanaziju."

Slavlje je počelo tradicionalnom misom na Gradu, mjestu gdje su, premapredaji malobrojni branitelji 1715. godine uz Gospinom pomoću uspjeli poraziti mnogobrojniju tursku vojsku. Nakon toga krenula je ophodnja gradom s Gospinom slikom, koja je praćena laticama cvijeća. Sliku su u procesiji nosili franjevački bogoslovi, alkari, alkarski momci, policajci, hrvatska vojska, vatrogasci, časne sestre franjevke, članovi udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca, članovi udruge veterana i dragovoljaca Domovinskog rata, gradonačelnici i načelnici općina...

"Jadikujemo i s istomišljenicima optužujemo one druge, opravdavajući sebe. Uvijek je netko drugi odgovoran za stanje i rješenje. Zar je stoga čudno da pripadamo najbrojnijoj stranci u Hrvatskoj - bezbojnoj stranci 'jadikovanja i kukanja'?!"

Središnju misu predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić uz koncelebraciju brojnih svećenika na čelu s gvardijanom samostana Gospe Sinjske fra Božom Vuletom. Nadbiskup Barišić se u svojoj propovijedi dotaknuo ovisnosti, laži, krađe, kriminal, nasilja, podjela i razvoda, sli i erotiziranog mentaliteta, pedofilije, egomanije, pobačaj i eutanazije.

"Nikakvo čudo da djeca zavedenih roditelja, onih koji su u svoje vrijeme prihvatili abortus, danas uzvraćaju i prihvaćaju eutanaziju. Zmaj i kad priskače tobože u pomoć, nudeći svoj čamac za spašavanje, nije dobronamjeran. Mnoge potapa i davi u čaši, a neke s obećanim krilima prema raju, strmoglavljuje u dubine. Itekako je zainteresiran i za društvene i kulturne institucije, kao i za razum, savjest i srca ljudi". Barišić je poručio kako za svoje poteškoće uvijek tražimo krivca u drugome:

"Sjetimo se strahota i tragedija sva tri ne tako davna pokušaja bezboštva, fašizma, nacizma i komunizma. Koje li katastrofe i sramote za ljudski rod!"

"Jadikujemo i s istomišljenicima optužujemo one druge, opravdavajući sebe. Uvijek je netko drugi odgovoran za stanje i rješenje. Zar je stoga čudno da pripadamo najbrojnijoj stranci u Hrvatskoj - bezbojnoj stranci 'jadikovanja i kukanja'?! Riječi majke Marije Kako si?, žele nas podsjetiti na mogućnost da mi budemo svjetlo u tami." - naglasio je Barišić.

" Kad god je čovjek iz svoga života pokušao udaljiti Boga, sam čovjek
je najgore nastradao. Sjetimo se strahota i tragedija sva tri ne tako davna pokušaja bezboštva, fašizma, nacizma i komunizma. Koje li katastrofe i sramote za ljudski rod! ". rekao je Barišić.  

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sinj, sinjska gospa, gospa sinjska, marin barišić, crkva