A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/tomislav-karamarko-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Povratak u HDZ: Tomislav Karamarko kao as iz rukava Jadranke Kosor | Politika+
IVAN HRSTIĆ

IZBORNE SHEME: Povratak u HDZ: Tomislav Karamarko kao as iz rukava Jadranke Kosor

HDZ-ov as iz rukava: Ne treba potcjenjivati njegove kvalitete u direktnim javnim obračunima, kakvima će ova kampanja obilovati.

Piše: Ivan Hrstić

Ministar unutrašnjih poslova prije nekoliko dana najavio je da će se jače angažirati u predstojećoj izbornoj kampanji, što je većina, iako je bilo spekulacija o nezavisnoj listi, ispravno shvatila kao njegovu najavu i formalnog povratka u vladajuću stranku. Jutarnji list danas navodi da je iz 'tri izvora iz vrha stranke' dobio potvrdu da će se Tomislav Karamarko, jedini ministar iz HDZ-ove kvote koji nije član vladajuće stranke, uskoro naći na listi Hrvatske demokratske zajednice.

"Karamarko će pridonijeti rezultatu HDZ-a u kojoj se god izbornoj jedinici natjecao."

- U kojoj će izbornoj jedinici biti, to ćemo još vidjeti. No, to nije niti toliko važno. Karamarko će pridonijeti rezultatu HDZ-a u kojoj se god izbornoj jedinici natjecao - rekao je izvor blizak premijerki. Spektakularni obrat dogodio se, kažu ti izvori, nakon posljednjeg razgovora premijerke Jadranke Kosor i ministra Karamarka te nakon konzultacija vodećih političara HDZ-a, Karamarka i njegovih najbližih suradnika.

Prema tom scenariju, Karamarko će prvo vratiti u stranku, a zatim će biti kooptiran u predsjedništvo. Iako su navodno postoijale želje u tom smjeru, prema sadašnjem statutu stranke, neće ga biti moguće odmah postaviti na funkciju potpredsjednika stranke.

Pitanje je što će Karamarko donijeti svojoj nekadašnjoj stranci? U HDZ-u će svakako biti mnogo nezadovoljnih što visoki rejting unutar stranke zadržava čovjek koji u noj nije bio kad je bilo najteže, pogotovo neće biti zadovoljni prvi konkurenti koji će zbog njega na nekoj listi biti pomaknuti naniže.

S druge strane, nedavna anketa pokazuje da Karamarko u javnosti ne kotira mnogo bolje nego ostali ministri kabineta Jadranke Kosor. Istina, bio je već na trećem mjestu, nakon Damira Bajsa i Gordana Jandrokovića, no s podrškom od svega 13 posto tek je nešto iznad mizernog jednoznamenkastog prosjeka ministara ove vlade. No, ne treba zanemarivati Karamarkove kvalitete u direktnim javnim obračunima - kakvima će ova kampanja obilovati. Imati njega kao jednog od organizatora kampanje i aktivnog strijelca u medijima, koji će mu svakako dati mnoštvo prilika i velike količine besplatnog 'oglasnog' prostora moglo bi se bez pretjerivanja opisati kao važnu taktičku akviziciju, HDZ-ov as iz rukava.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

izbori, kosor, jadranka, tomislav karamarko, hdz