A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/benedikt-301.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Papa odobrio: U Madridu će se davati oprost grijeha i za pobačaj! | Politika+
Hrvatska

PRESEDAN: Papa odobrio: U Madridu će se davati oprost grijeha i za pobačaj!

Prekid trudnoće je grijeh koji se prema crkvenom zakonu kažnjava ekskomunikacijom.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Svećenici koji će ispovijedati mlade na skupu katoličke mladeži u Madridu ovaj tjedan moći će mladim hodočasnicima, prema posebnom odobrenju Vatikana, oprostiti grijeh pobačaja.

"Ovaj (ustupak) je odobren kako bi vjernicima koji će nazočiti proslavama Svjetskog dana mladih bilo lakše uživati u plodovima božanske milosti."

Prekid trudnoće je grijeh koji se prema crkvenom zakonu kažnjava ekskomunikacijom. Ovaj se tjedan u Madridu u nazočnosti pape Benedikta XVI. održava 26. Svjetski dan mladih na kojemu se očekuje gotovo milijun mladih katolika.

"Ovaj (ustupak) je odobren kako bi vjernicima koji će nazočiti proslavama Svjetskog dana mladih bilo lakše uživati u plodovima božanske milosti", navodi se u izjavi madridske nadbiskupije.

Vrhunac papinog posjeta Madridu bit će nedjeljna misa u zračnoj luci Cuatro Vientos kojoj se očekuje dva milijuna ljudi.

U madridskom parku Retiro, gdje će se u subotu održati masovna ispovijed, podignuto je 200 montažnih bijelih kabina za ispovijedi. U tim će kabinama svećenici na raznim jezicima slušati ispovijedi mladih hodočasnika koji će u Španjolsku doći iz 193 zemlje diljem svijeta.

Papa Benedikt XVI. u jednoj će od tih kabina slušati ispovijedi troje hodočasnika u subotu ujutro, uoči mise na kojoj će sudjelovati 6000 ministranata. U Madrid će doputovati u četvrtak u četverodnevni posjet. Vrhunac njegova posjeta bit će nedjeljna misa u zračnoj luci Cuatro Vientos kojoj se očekuje dva milijuna ljudi.

Troškovi Papina posjeta već su izazvali kritike u Španjolskoj koja se bori s gospodarskom krizom, a za srijedu je sazvan i prosvjedni skup u Madridu. Svjetski dan mladeži počinje u utorak i traje do nedjelje. Susret će osiguravati više od 10.000 redarstvenika a 30.000 volontera će se pobrinuti za njegovu internu organizaciju.

Na temelju rekordnog broja rezervacija organizatori očekuju dolazak više od milijuna ljudi, od čega 70 posto iz inozemstva. Najbrojniji će biti Talijani (86.000) i Francuzi (50.000), a za njima dolaze Amerikanci, Nijemci, Brazilci, Poljaci, Portugalci i Argentinci.

Susret se organizira pod geslom "Ukorijenjeni i nazidani na Kristu, učvršćeni u vjeri".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vatikan, crkva, oprost grijeha, ispovijed, pobačaj, benedikt xvi, papa, grijeh, brak, obitelj