A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/karamarko.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Tomislav Karamarko: Slavko Linić vrši neviđen pritisak na pravosudne institucije | Politika+
Hrvatska

REAKCIJE: Tomislav Karamarko: Slavko Linić vrši neviđen pritisak na pravosudne institucije

"Mamić je ometao službenu osobu."

FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko komentirao je danas izjave izvršnog predsjednika GNK Dinama Zdravka Mamića da je policija nepotrebno silom postupala prema navijačima nakon utakmice Dinamo-Malmoe rekavši kako je "policija postupala po zakonu".

"Najprije smo išli mijenjati zakon da bismo digli razinu sigurnosti na našim stadionima, a kad policija počne primjenjivati zakon počnemo se buniti da adekvatno ne postupamo. Ne može nas nitko podučavati o tome kako da sprovodimo zakon."

"Gospodin je ometao službenu osobu u obavljanju službenih radnji i policija je postupila principijelno i po zakonu", komentirao je Karamarko Mamićevo privođenje u policiju.


Mamić je priveden sinoć nakon nogometne utakmice Dinama i Malmoea, kako tvrdi, jer je "samo protestirao i molio policajca... da pusti navijače koji su slaveći ušli u teren nakon utakmice i da ih ne privodi jer ovo je noć rezervirana za naše slavlje".


"Najprije smo išli mijenjati zakon da bismo digli razinu sigurnosti na našim stadionima, a kad policija počne primjenjivati zakon počnemo se buniti da adekvatno ne postupamo. Ne može nas nitko podučavati o tome kako da sprovodimo zakon", poručio je ministar Karamarko nakon sjednice Vlade.


Ponovio je i da će se "sigurno politički angažirati" te da će uskoro objaviti na koji način.


Za medijske optužbe Slavka Linića ga se špijunira, Karamarko je kazao da Linić ima kontinuitet čudnih izjava i čudnih formulacija.


"Ja sam o toj izjavi izvijestio predsjednika saborskog odbora za unutarnju politiku Ranka Ostojića tražeći da se provjeri što gospodin Linić govori", rekao je Karamarko dodajući također da je "istovremeno zatražio i da se zaštiti nesmetani rad institucija.


"Linić vrši neviđen pritisak na pravosudne institucije i na policiju. Mislim da tome treba doći kraj. Njegove izjave su zabrinjavajuće ne samo za hrvatske građane koji će glasati na predstojećim izborima već čak i za članove i simpatizere SDP-a", kazao je Karamarko.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zdravko mamić, policija, tomislav karamarko, slavko linić, dinamo