A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/angelina-jolie-102.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ivo Josipović: Angelina Jolie bi se uključila u razminiranje u Hrvatskoj | Politika+
Hrvatska

ANGAŽMAN: Ivo Josipović: Angelina Jolie bi se uključila u razminiranje u Hrvatskoj

"Jolie će svojim angažmanom pokušati dovući i druge donatore."

Piše: PoliitkaPlus/Hina

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović danas je novinarima u Puli kazao kako je američka filmska glumica Angelina Jolie, koja je sinoć na Malom Brijunu odgledala predstavu kazališta Ulysses "Kralj Lear", jutros na radnom doručku s njim, izrazila spremnost da se uključi u projekte razminiravanja Hrvatske.

"Jolie će svojim angažmanom pokušati dovući i druge donatore."

"Hrvatski problem nije u ljudima jer imamo sjajne stručnjake, niti u opremi već u financiranju. Manjak novca i kriza koja nas je pogodila taj projekt koji bi trebao biti dovršen do 2019. godine, usporavaju i bez određenih aktivnosti neće biti moguće dovršiti", naglasio je Josipović. Dodao je da će Jolie svojim angažmanom pokušati dovući i druge donatore te kako je to jedan dobar prvi korak u realizaciji projekata".


"Sada je na onima koji se bave projektom da osmisle način na koji se glumica može uključiti", poručio je Josipović. Radnom doručku bila je nazočna i Đurđa Adlešič, upraviteljica zaklade Hrvatska bez mina, koja je Angelini Jolie predstavila projekte za ubrzavanje razminiranja preostalih osam stotina četvornih kilometara minski sumnjiva područja u Republici Hrvatskoj.


Prema riječima predsjednika Josipovića glumica Jolie je zadivljena hrvatskim ljepotama, posebno Brijunskim otočje kao i kulturnom djelatnošću u Hrvatskoj.


Odgovarajući na pitanje novinara hoće li ublažiti svoje stajalište u pitanju imenovanja veleposlanika te za kada je zakazan sastanak između njega i premijerke, Josipović je istaknuo da je "zakon jasan i njega treba poštivati".

"Ja sam uvijek za svaki razgovor, uostalom normalno je da predsjednik i premijerka razgovaraju o svemu, ali procedura je jasna. Za sada nemam informaciju o bilo kakvom sastanku. Kada bude stigao poziv rado ću o tome razmisliti", kazao je hrvatski predsjednik.


Na novinarski upit Josipović se osvrnuo i na slučaj Horvatinčić ustvrdivši da ovaj poznati zagrebački poduzetnik nema nikakav povlašteni tretman i da je lišen slobode.

"Vodi se postupak, a pravosuđe i policija su tu da odrade svoj posao", zaključio je Josipović.