A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/benedikt-302.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Papa: Svećenici moraju živjeti svetim životom i poštovati celibat | Politika+
Hrvatska

CRKVA: Papa: Svećenici moraju živjeti svetim životom i poštovati celibat

"Moramo biti sveti kako ne bi bili u proturječju između onoga što jesmo i onoga što želimo biti."

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Papa Benedikt XVI. izjavio je u subotu da rimokatolički svećenici moraju živjeti svetim životom i postati svećenici samo ako su čvrsto uvjereni da se mogu držati svih crkvenih pravila, uključujući i celibat.

"Moramo biti sveti kako ne bi bili u proturječju između onoga što jesmo i onoga što želimo biti."

Trećeg dana posjeta Španjolskoj, Papa je predvodio misu pred oko 4,500 sjemeništaraca u katedrali La Almudena u Madridu.


"Moramo biti sveti kako ne bi bili u proturječju između onoga što jesmo i onoga što želimo biti", rekao je Papa u propovjedi na misi, jednoj od nizu aktivnosti u sklopu obilježavanja Svjetskog dana mladih.


Dodao je kako svećenici moraju shvatiti "odluku da žive u celibatu zbog kraljevstva Božjeg" i istaknuo da bi muškarci trebali postati svećenicima samo "ako su potpuno predani podvrgnuti se crkvenim pravilima".


Katoličku crkvu potresli su proteklih godina skandali kada se otkrilo da su brojni svećenici seksualno zlostavljali djecu i da su crkveni dužnosnici zataškavali njihove zločine.


Benedikt XVI. se na nekoliko svojih putovanja susreo sa žrtvama zlostavljanja i ispričao se zbog zlodjela svećenika, no udruge žrtava kažu da ni on niti Vatikan nisu učinili dovoljno da se odgovorne privede pravdi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

benedikt xvi, papa, crkva, celibat, svećenstvo, svećenici