A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/vrucina-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Vrhunac vrućina: Temperature će danas dosegnuti i 39°C! | Politika+
Tehnologija

UPOZORENJE: Vrhunac vrućina: Temperature će danas dosegnuti i 39°C!

Svima se preporučuje se zaštita od UV zračenja, laganija prehrana kao i uzimanje dovoljno tekućine.

Piše: PolitikaPlus

Iznadprosječno topli dani za drugu polovicu kolovoza ovog vikenda dostižu vrhunac. Kako najavljuju u Državnom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ), temperature će danas dosegnuti i 39°C!


Nešto preciznije, u kopnenom dijelu Hrvatske bit će između 30 i 34, a na obali te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 34 39°C. Sunčano, samo ponegdje u kopnenom području uz malo oblaka, vjetar slab, a poslijepodne uz obalu srednjeg i južnog Jadrana većinom umjeren jugozapadnjak, na otvorenom moru sjeverozapadnjak. Vruće i sparno, na Jadranu i vrlo vruće. U Zagrebu i kolici također sunčano, vruće i sparno, bez zamjetnog vjetra, a najviša temperatura između 32 i 34, u gorju od 26 do 30°C.

Prevladavat će razmjerno povoljne biometeorološke prilike, kažu u DHMZ-u, no, kod osjetljivijih ljudi na vrijeme mogu se javiti umor, razdražljivost i glavobolja, dok se kroničnim bolesnicima preporučuje izbjegavati izlaske tijekom najvećih vrućina. Svima se preporučuje se zaštita od UV zračenja, laganija prehrana kao i uzimanje dovoljno tekućine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

prognoza, dhmz, meteorološka prognoza