A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/nesreca-kanada-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

U Kanadi se srušio Boeing 737, dok se na zemlji izvodila simulacija nesreće | Politika+
Hrvatska

ZRAČNI PROMET: U Kanadi se srušio Boeing 737, dok se na zemlji izvodila simulacija nesreće

"Simulacijom se trebala testirati reakcija na nesreće na Arktiku, što se nažalost, točno danas i dogodilo."

Piše: PolitikaPlus/VLM

Najmanje 12 ljudi je poginulo, a još je troje ozlijeđeno u padu Boeinga 737 na krajnjem sjeveru Kanade. Avion kompanije First Air se srušio dok je u subotu slijetao u zračnu luku Resolute Bay, jedno od kanadskih najsjevernijih naseljenih mjesta. Prolaznici su rekli DA se avion raspao na tri dijela.

"Operacija je podrazumijevala scenarij zrakoplovne nesreće kako bi se testirali na nesrećama na Arktiku, što se nažalost, točno danas i dogodilo."

U vrijeme nesreće vojska i vladine snage imale su simulaciju nesreće. Trenirali su kako reagirati u slučaju pada aviona. Odmah su krenuli na mjesto nesreće i pomogli izvući preživjele iz olupine.

- Operacija je podrazumijevala scenarij zrakoplovne nesreće kako bi se testirali na nesrećama na Arktiku, što se nažalost, točno danas i dogodilo - rekao je kapetan Andrew Henness.

Na mjesto nesreće odmah su krenuli mještani i vojnici koji su bili na vježbi kako bi pomogli izvući preživjele iz olupine.

U avionu koji je letio iz Yellowknifea bilo je 15 ljudi, među njima i četiri člana posade. Ozlijeđene, dvoje odraslih i dijete su prevezli u bolnicu u Iqaluit.
Policija je pronašla dvije crne kutije, a šalju i šest forenzičara kako bi pomogli u identifikaciji tijela i istrazi pada.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zračni promet, avion, zrakoplovne nesreće, resolute bay