A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/kukuriku-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Zoran Milanović: Ukinut ćemo politiku Jadranke Kosor | Politika+
Hrvatska

KUKURIKU KOALICIJA: Zoran Milanović: Ukinut ćemo politiku Jadranke Kosor

"Predsjednik je u pravu. Procedura se ne može voditi prema Vladinim podzakonskim aktima."

FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/VLM

Čelnici Kastavske skupine Zoran Milanović, Radimir Čačić , Ivan Jakovčić i Silvano Hrelja i njihovi stranačke kolege iz stožera 8. izborne jedinice sastali su se danas u Rovinju na radnom sastanku na kojem je bilo riječi o zajedničkim programskim osnovama za predstojeće izbore i kampanju. Sastanak je, kazao je Milanović, bio konstruktivan razgovor na kojemu se vlašću i njezinim problemima nisu bavili niti će to činiti u buduće.

"Drugačijim pristupom učinit ćemo od Hrvatske bolje mjesto za život, učinit ćemo ju pravednijom, izgraditi pravednije odnose među regijama. Decentra-lizacija nije fragmentacija Hrvatske nego jačanje svakog njenog dijela, a to je namjerno gušeno posljednjih 17 godina."

- Vlast je o sebi sve rekla i nastavit će tako do izbora , a pred nama je ozbiljan posao, izazovi kojih možda i nismo svjesni, ali ih se ne bojimo - poručio je čelnik SDP-a Zoran Milanović, dodajući da se razlika u pristupu politici između HDZ-a i koalicije vidi i po tome što oni ne hodaju okolo i ne otvaraju radove na objektima za koje nisu osigurana sredstva.

- Imamo realan pristup, svjesni smo u kojem se stanju Hrvatska nalazi i koliko nas posla čeka i takva će biti i politika koju ćemo provoditi, politika realnih obećanja - istaknuo je, ponovno podsjetivši na stagnaciju Hrvatske te naglasivši da su se zemlje u okruženju počele dizati dok u Hrvatskoj, upravo zbog načina na koji HDZ vodi zemlju, nema rasta, nema novih radnim mjesta i da nema turizma, kazao je, Hrvatska bi bila u još goroj situaciji nego je sada.

Milanović, koji je nakon sastanka jedini govorio u ime koalicije, posebno ističe da politika koju će oni, osvoje li vlast voditi, neće biti ni slična sadašnjoj koju će , obećava građanima, "ukinuti" .

- Drugačijim pristupom učinit ćemo od Hrvatske bolje mjesto za život, učinit ćemo ju pravednijom, izgraditi pravednije odnose među regijama. Decentralizacija nije fragmentacija Hrvatske nego jačanje svakog njenog dijela, a to je namjerno gušeno posljednjih 17 godina - kazao je Milanović.

....

 

....

 

O Liniću se nije razgovaralo

O stajalištu Slavka Linića da, postane li Milanović premijer mora odstupiti s mjesta predsjednika stranke ,Milanović je kazao da je SDP stranka u kojoj ljudi slobodno misle i govore i da se radi o starom i poznatom Linićevu stavu o kojem se u stranci ranije razgovaralo. Napomenuo je da takva nije europska praksa, no da Linić, kao i svi drugi u stranci imaju pravo misliti i izreći svoje mišljenje te da u SDP-u to nije izazvalo nikakav raskol, a danas se u Rovinju, o tome nije uopće razgovaralo.

 

 

 

 


U sukobu predsjednika Ive Josipovića i premijerke oko imenovanja veleposlanika, naravno, staje na stranu predsjednika države.

- Predsjednik je u pravu. Zna se što kaže Zakon i ustav, procedura se ne može voditi prema Vladinim podzakonskim aktima - kazao je dodajući da dijaloga nema, ali ne krivnjom predsjednika.

Podsjetio je da je on dobronamjerno upozorio da se s imenovanjem i promaknućem veleposlanika ne ide u predizborno vrijeme pozivajući na suzdržanost, no očito je , kazao je, da je jedini motiv bio izazivanje sukoba s predsjednikom i Kastavskom skupinom koju on navodno podržava i manipulacija diplomatima.

Pozvan da komentira izjavu Radimira Čačića koji je u jednom intervjuu kazao da će nadzirati sedam ministarstava Milanović je kazao da intervjue treba čitati do kraja i da se radi o tendencioznom tumačenju. No, ipak je dodao da je u stvari izjava točna jer potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo koordinira rad većeg broja ministarstava.

....

 

....

 

"Politika se ne vodi lažima"

Za razliku od Pelješkog mosta koji je u ovom trenutku nerealni projekt, a politika se, poručio je Milanović Jadranki Kosor, ne vodi lažima, projekt Brijuni Rivijera je izgledan jer se radi o sudjelovanju stranih investitora. No, dodao je, koalicija neće zaboraviti jug Hrvatske.

Nakon sastanka i ručka čelnici Kukuriku koalicije i stranačke kolege poslijepodne će biti u Barbanu, na tradicionalnoj trci na prstenac.