A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/tomislav-horvatincic-103.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nalaz obdukcije: Talijan nije umro odmah, Horvatinčića će teretiti i za nepružanje pomoći | Politika+
Crna kronika

OTEŽAVAJUĆA OKOLNOST: Nalaz obdukcije: Talijan nije umro odmah, Horvatinčića će teretiti i za nepružanje pomoći

Horvatinčić nije pokušao pomoći, obavio je nekoliko poziva, ali nije zvao pomoć za unesrećene.

Piše: PolitikaPlus

Kako trenutno stvari stoje, Tomislavu Horvatinčiću trenutno prijeti maksimalna 13-godišnja kazna zatvorom - 10 godina zbog izazivanja teške nsereće i 3 godine zbog bijega s nesreće i nepružanja pomoći unesrećenima. Da je obdukcija pokazala da je talijanski bračni par umro trenutačno, druga točka u optužnici bi svakako otpala, jer bi to značilo da ima se nije ni moglo pomoći.

Prema riječima očevidaca, Horvatinčić im nije pokušao pomoći, bio je zauzet  spašavanjem svojeg glisera u kojeg je također prodirala voda krou rupu na pramcu široku 20-ak centimetara.

Prema dosadašnjim izvješćima, Horvatinčićev gliser je cijelom svojom dužinom prešao preko lijevog boka jedrilice, a vijak broda vjerojatno je već tada razrezao njezinu posadu, koja je završila u vodi. Žena je umrla trenutno, no, obdukcija je pokazala da je mušarac, Francesco Salpietro, u vodi još neko vrijeme bio živ. Detalja zasada nema, no najsigurniji dokaz za tako nešto obično jemorska voda u plućima.

Horvatinčić nije pokušao pomoći, obavio je nekoliko poziva, ali nije zvao pomoć za unesrećene.

Prema riječima očevidaca, Horvatinčić im nije pokušao pomoći, bio je zauzet  spašavanjem svojeg glisera u kojeg je također prodirala voda krou rupu na pramcu široku 20-ak centimetara. To će vjerojatno biti ključni detalj u njegovoj obrani, jer će odvjetnici svakako istaknuti da Horvatinčić nije bio u prilici spašavati članove posade jedrilice.


No, problem ostaje u tome što je Horvatinčić usidrio brod pred obližnjim otočićem Maslinovikom i zatim obavio nekoliko poziva, a da pri tome nije nazvao policiju, hitnu pomoć ni lučku kapetaniju, niti bilo koga obavijestio o unsrećenima u vodi. Ali čini se da jest zatražio pomoć u marini Kremik za svoj 'nasukani gliser'. Za to vrijeme, oštećena jedrilica je kružila oko mjesta nesreće, a zaustavio ju je njemački nautičar koji je čuo udarac i vidio sve što se nakon toga zbivalo.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sudar, nautika, tomislav horvatinčić, pomorska nesreća