A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/zeljeznica-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

U vagon restoranima prodavali hranu i u džep stavljali 140 tisuća eura | Politika+
Tvrtke

NOVA AFERA U HŽ-U: U vagon restoranima prodavali hranu i u džep stavljali 140 tisuća eura

Dobro uhodani posao razvijan je gotovo osam godina.

FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Novi list

U Hrvatskim željeznicama, kako doznaje Novi list, razbijen je još jedan lanac preko kojeg se godinama potkradalo poduzeće. Milijunske štete prouzročilo je 14 radnika Željezničkog ugostiteljstva koji su godinama u vagon-restoranima putnicima prodavali svoju hranu. Grupa je tako, kako se može čuti, dnevno u džep stavljala oko 200 eura zarade po vlaku.

S 11 počinitelja ugovori o radu već su raskinuti - suočeni s činjenicama, ti su radnici pristali na sporazumni raskid radnog odnosa, dok se troje sklonilo na bolovanja.

To znači da je na godišnjoj razini Željezničko ugostiteljstvo oštećeno za oko 140 tisuća eura koji su odlazili u džepove 14 radnika poduzeća. Dobro uhodani posao razvijan je gotovo osam godina, no prije nekoliko dana lanac krađe je razotkriven. Posao je obavljan u dva vagon-restorana domaćeg željezničkog operatera.

Ovaj tjedan HŽ će vjerojatno izvjestiti javnost o akciji provedenoj u Željezničkom ugostiteljstvu kao i potezima koje će pokrenuti protiv sada već dijelom bivših radnika. S 11 počinitelja ugovori o radu već su raskinuti - suočeni s činjenicama, ti su radnici pristali na sporazumni raskid radnog odnosa, dok se troje sklonilo na bolovanja.  Sve počinitelje vjerojatno očekuje i tužba za nakadu štete.