A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/atlantska-plovidba-mokosica-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Gvinejski pirati opljačkali brod dubrovačke Atlantske plovidbe | Politika+
Tvrtke

PIRATSTVO: Gvinejski pirati opljačkali brod dubrovačke Atlantske plovidbe

Pirati naoružani vatrenim oružjem i mačetama, nakon pljačke napustili su brod.

Piše: PolitikaPlus/VLM

Naoružana skupina pirata opljačkala je brod "Mokošica" brodara Atlantske plovidbe d.d. rano jutros oko 12 nautičkih milja od luke Conakry u Gvineji, javilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Nitko od članova posade nije ozlijeđen, a pirati naoružani vatrenim oružjem i mačetama, nakon pljačke napustili su brod.

Državni tajnik za more kap. Mario Babić, zapovjednik stožera za koordinaciju aktivnosti u slučajevima ugroze hrvatskih brodova i hrvatskih pomoraca u međunarodnoj plovidbi sazvao je sastanak članova stožera na kojem će se raspravljati o ovom napadu.

Kako u priopćenju za javnost ističe predsjednik Uprave Atlanske plovidbe kapetan Pero Kulaš nije se radilo na piratskom napadu čiji su motivi otmica broda, već se u ovom slučaju radilo o pljačkašima koji su u ovom slučaju bili zainteresirani isključivo za krađu novca i vrijede opreme.

"Naglašavamo da ni zapovjednik, niti članovi posade broda nisu ozlijeđeni u ovom napadu. Također ni sama sigurnost broda nije u niti jednom terenutku dovedena u pitanje, čemu je pridonijelo i vrlo pribrano ponašanje zapovjednika i svih članova posade broda. Pljačkaši su otuđili dio brodske opreme kao i dio privatne imovine ukrcanih pomoraca. Zapovjednik broda kao i glavni zapovjednik broda Atlanske plovidbe poduzeli su sve potrebne radnje da se o ovom događaju obavijeste mjerodavna tijela", ističe Kulaš.