A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/zdesperate-housewives-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Talijanske kućanice najočajnije u Europi | Politika+
Hrvatska

ISTRAŽIVANJE: Talijanske kućanice najočajnije u Europi

Žene su toliko nezadovoljne svojim životom da ih 50 posto tvrdi da se ne bi udavale kad bi mogle krenuti otpočetka.

Piše: Politika Plus/Hina/AFP

Talijanske kućanice "najočajnije" su u Europi, sa stopom nezadovoljstva puno višom od francuskih i njemačkih kolegica, prema najnovijem istraživanju udruge Žene i kvaliteta života koja je ispitala više od 4000 Europljanki.

Prvi razlog za zabrinutost ispitanica gospodarska je kriza i smanjena kupovna moć za 46 posto ispitanih žena, zatim nedostatak socijalne pomoći za obitelji (24 posto), manjak jaslica (23 posto) te zdravstvene strukture (21 posto).

Stopa nezadovoljstva talijanske kućanice iznosila je 76 posto ovog proljeća, u porastu za 2,5 posto u godinu dana, prema studiji koja kao uzroke navodi porast životnih troškova i niz vladinih mjera štednje koje režu pomoć obiteljima.

U području nezadovoljstva, Talijanke znatno prednjače pred španjolskim kućanicama gdje je nezadovoljnih 63 posto, slijede Francuskinje (57 posto), Britanke (51 posto) i Njemice (47 posto).

Žene su toliko nezadovoljne svojim životom da ih 50 posto tvrdi da se ne bi udavale kad bi mogle krenuti otpočetka a dvije od tri ne bi imale djece.
Prvi razlog za zabrinutost ispitanica gospodarska je kriza i smanjena kupovna moć za 46 posto ispitanih žena. Drugi veliki razlog je odsustvo socijalne pomoći za obitelji (24 posto), manjak jaslica (23 posto) te zdravstvene strukture (21 posto).

Žene su toliko nezadovoljne svojim životom da ih 50 posto tvrdi da se ne bi udavale kad bi mogle krenuti otpočetka a dvije od tri ne bi imale djece.

U Italiji stopa nataliteta iznosi 1,4 djeteta po ženi (jedna od najnižih u Europi), samo jedna od dvije žene (59 posto u EU) radi, iako su u prosjeku obrazovanije od muškaraca.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kućanice, domaćice, obitelj, istraživanje