A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/policija-bih-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dužan 11 tisuća eura za prometne prekršaje - a nikad nije položio vozački ispit! | Politika+
Svijet

REKORDER: Dužan 11 tisuća eura za prometne prekršaje - a nikad nije položio vozački ispit!

Ne posjeduje imovinu pa ovrhe ne pomažu - kazne će platiti s 238 dana zatvora.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Nezavisne novine

Banjalučanin Ivan Zadković svojevrsni je rekorder u Bosni i Hercegovini po broju prijava koje mu je policija ispostavila zbog različitih prometnih prekršaja, a ne plati li uskoro nešto više od jedanaest tisuća eura kazni, koliko je zbog toga dužan državi, uskoro će završiti u zatvoru, prenose bosansko-hercegovački mediji.

Ivan Zadković do sada je "zaradio" čak 107 prekršajnih prijava, za što su mu određene kazne u ukupnom iznosu od 23 tisuće i 800 konvertibilnih maraka.

Zadković, kojemu je tek 25 godina, nikada nije položio vozački ispit, no to mu nije smetalo da godinama vozi iznajmljene automobile i motocikle pri čemu je napravio brojne prometne prekršaje. Do sada je tako "zaradio" čak 107 prekršajnih prijava, za što su mu određene kazne u ukupnom iznosu od 23 tisuće i 800 konvertibilnih maraka. Uz sve to nakupio je toliko kaznenih bodova da u BiH nikada neće moći polagati vozački ispit.

Sukladno zakonskim odredbama država bi Zadkoviću kazne mogla naplatiti tako što bi mu zaplijenila imovinu, no problem je u tome što on ne posjeduje ništa što bi bilo upisano na njegovo ime. Stoga će kazne za počinjene prekršaje morati "platiti" tako što će odležati 238 dana u zatvoru.

Zadkoviću to, međutim, neće biti i prvi susret sa zatvorom, jer mu je sud u Banjoj Luci 2008. godine već odredio zatvorsku kaznu od godinu i pol zbog nasilničkog ponašanja, a uz to mu je izrekao i novčanu kaznu od tri i pol tisuće KM.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

prometne kazne, vozački ispit, prometni prekršaji, ivan zadković